Frisk forsmag på næste Mazda 3

Mazda bruger Tokyo Motor Show til at vise konceptbilen Kai, der med få ændringer kan blive den næste generation af Mazda 3.

Mazda Kai
Nyt om biler

På Tokyo Motor Show viser Mazda konceptbilen Kai, der er en forsmag på den næste Mazda 3, som forventes præsenteret i begyndelsen af 2019.

Kai-konceptet er designet efter den samme filosofi som Vision Coupé, som også bliver vist i Tokyo, men hvor Vision Coupé kun er en fantasi, der aldrig bliver til virkelighed i den foreliggende form, tyder meget på, at Kai med ganske få ændringer vil blive præsenteret som den næste generation af Mazda 3 om halvandet års tid.

Benzin-diesel-motor

Mazda Kai bagfra.
Kai-konceptet giver en virkelighedsnær forsmag på den næste Mazda 3. Er der ikke noget Alfa Romeo over bagpartiet? Foto: Mazda 

På den tekniske front er der også store nyheder, for det forventes, at Mazda 3 bliver den første Mazda med fabrikkens revolutionerende Skyactiv-X motor, som kombinerer det bedste fra benzinmotoren med dieselmotorens moment og brændstoføkonomi.

Ifølge Mazda har Skyactiv-X-motoren 10 til 30 procent mere moment end en tilsvarende benzinmotor, mens brændstoføkonomien forventes at blive forbedret med op til 30 procent.

Mazda Kai kabine.
Man kan roligt kalde kabinen i Kai for førerorienteret. Bemærk særligt den høje midterkonsol.

Føreren i centrum og bedre bagsædeplads

Interiøret i konceptbilen virker også bemærkelsesværdigt produktionsklart og følger Mazdas kendte filosofi med at sætte føreren i centrum. Umiddelbart virker det som om pladsen ved bagsædet er markant bedre end i den nuværende model, der er blevet kritiseret for netop pladsen og hovedhøjden ved bagsædet.