København ændrer udskældte parkeringsregler

Københavns Kommune ændrer uforståelige parkeringsregler i det område, hvor kommunen de seneste år har udskrevet allerflest parkeringsafgifter.

Bilist

FDM har kritiseret uforståelige parkeringsregler omkring Dronningegården i indre København og opfordret til, at reglerne blev ændret. Bilisterne skulle både indstille p-skiven og trække en p-billet på området, hvilket har skabt stor forvirring. De uforståelige regler har resulteret i, at kommunen har pålagt p-afgifter for adskillige millioner kroner siden 2012.

Reglerne er nu blevet ændret, således at bilisterne ikke længere skal indstille p-skiven, men blot skal betale for den tid, der parkeres.

”Det er godt at se, at Københavns Kommune har valgt at lytte til kritikken og er ved at rydde op i de uforståelige parkeringsregler. Udover Dronningegården er der et par andre områder, hvor der fortsat er samme uforståelige ordning. Her håber vi selvfølgelig på, at kommunen hurtigst muligt får ændret reglerne, så det bliver logisk for bilisterne”, siger jurist Dennis Lange.

Mange afgifter og klager

Ifølge Københavns Kommune har rigtig mange bilister haft svært ved at forstå, at man både skulle trække en p-billet og indstille p-skiven, når man parkerede. Derfor har Dronningens Tværgade været en af de københavnske gader, hvor der er blevet udskrevet allerflest p-afgifter i årene fra 2012-2015. Det er også et område, hvor der i langt højere grad end ellers er blevet klaget over afgifterne.

FDM har også haft flere sager på området og lagde i 2015 sag an mod kommunen, da FDM mente at både skiltningen og ordningen var problematisk. FDM tabte dog sagen i første omgang, men har ansøgt om, at sagen fortsætter i landsretten. Efterfølgende har Københavns Kommune erkendt, at reglerne var problematiske og har altså nu ændret dem.

Den nye parkeringsordning med ren betalingsparkering er trådt i kraft 1. marts 2016.

LÆS OGSÅ: Regler for parkering på offentlig vej