Miljøbidrag sættes ned

Den lovpligtige ansvarsforsikring falder en ganske lille smule fra 1. juli 2017, hvor miljøbidraget til skrotningsordningen nedsættes.

Bilist

Som en del af den lovpligtige ansvarsforsikring, betaler alle bilejere til den såkaldte skrotningsordning. Via forsikringen opkræves i dag et miljøbidrag på 101 kr. om året. Fra 1. juli nedsættes dette bidrag, så den enkelte bilejer nu kun skal betale 84 kr. om året.

Skrotordning skal balancere

Nedsættelsen af afgiften sker fordi, der er kommet et overskud i skrotningspuljen, og det er meningen, at skrotningspuljen skal balancere.

"Selv om der er tale om et ganske lille beløb for den enkelte bilejer, så er det positivt, at der justeres på skrotningsbidraget, så det ikke bliver en overskudsforretning, siger Dennis Lange, Juridisk konsulent i FDM. 

I begyndelsen af 2016 havde der samlet sig et overskud på 77,6 mio. kr. i puljen, og dette overskud er formentlig vokset med over 100 mio. kr. siden da. 

LÆS OM: Skrotning af bil

Skrotpræmie sat op

En del af skrotningsordningens overskud går til at dække en højere præmie for at skrotte sin bil. Siden årsskiftet har bilejere fået 700 kroner mere i skrotningspræmie.   

LÆS MERE: Nu får du flere penge for din skrotbil