Nu får du flere penge for din skrotbil

Bilejerne har siden årsskiftet fået 700 kroner mere i præmie for at skrotte deres gamle bil. Det er dog ikke hele skrotbranchen, der har været lige gode til at skilte med den nye højere præmie, påpeger FDM.

Bilist

Er det med vemod, man sender sin gamle bil ud på en sidste rejse, har man siden 1. januar kunnet trøste sig med, at den såkaldte skrotpræmie er blevet hævet fra 1.500 til 2.200 kroner.

Som tidligere beskrevet af FDM varslede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tilbage i september en forhøjelse af skrotpræmien for at komme problemer med ulovligt skrottede biler til livs. Ifølge ministeren skrottes op mod hver fjerde bil ulovligt og uden den miljømæssige kontrol. 

LÆS OGSÅ: Minister vil hæve skrotpræmie

Husk at få hele skrotpræmien

Selvom forhøjelsen af skrotningsgodtgørelsen, som præmien rettelig hedder, har været varslet, mener FDM, den er gået henover hovedet på de fleste. 

”Det kan betyde, at mange bilejere ikke er klar over, at de nu får 700 kroner mere for at aflevere bilen hos skrothandleren. Mere bekymrende er det, at dele af skrotbranchen, heller ikke skilter med forhøjelsen. I hvert fald har vi to uger inde i det nye år kunnet konstatere, at både dele af branchen og Miljøordning for biler, der er sekretariat for skrotningsordningen, ikke har korrigeret oplysningerne om den nye højere skrotpræmie på deres hjemmesider. Det er naturligvis ikke godt nok, og kan i sidste ende betyde, at nogle bilejere får for lidt i skrotpræmie,” siger konsulent i FDM Dennis Lange.

FDM har derfor været henvendt sig til Miljøordning for biler og gjort opmærksom på de forkerte takster.

LÆS OGSÅ: Sådan skrotter du din bil korrekt

Det er dog ikke kun skrotpræmien, der bliver sat op. Det såkaldte miljøbidrag, som finansierer ordningen, sættes også ned fra i dag 101 kroner til 84 kroner. Miljøbidraget betales over den lovpligtige ansvarsforsikring. Den regulering forventes at finde sted gældende fra 1. juli.

Ifølge miljø- og fødevareministeren forventes den højere skrotpræmie at nedbringe antallet af ulovligt skrottede biler til ti procent.

LÆS OGSÅ: Miljøordning for biler (eksternt link)