Opels elbil klarer officielt 520 km

Opel Ampera-e er nu færdigtestet, og resultatet viser, at den i teorien kan køre op til 520 km på en opladning og i praksis mere moderate 380 km.

Nyt om biler

Opel har nu fået det endelige tal for rækkevidden for Ampera-e efter EU-normen. Den officielle rækkevidde er 520 km med fuldt opladet batteri. EU-normen er dog ret teoretisk, og efter den mere realistiske WLTP-norm (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) er rækkevidden mere beskedne 380 kilometer.

Men som det er tilfældet med benzin- og dieselbiler afhænger rækkevidden i høj grad af kørestil og kørselsmønster, og for elbilernes vedkommende i meget høj grad af udendørstemperaturen.

Påfyld 150 km på 30 minutter

Opel Ampera-e er udstyret med et 60 kWh litium-ion batteri med 288 celler. Batteripakken ligger som en integreret del af bilens bund for at holde tyngdepunktet så lavt som muligt til gav for køreegenskaberne.

LÆS MERE om Opel Ampera-e

Det tager 30 minutter at oplade batteriet til yderligere 150 kilometers kørsel fra en 50 kW hurtiglader. Elmotoren yder 204 hk med et drejningsmoment på 360 Nm, hvilket sikrer en mulig accelerationstid fra 0-100 km/t på 7,2 sekunder. I bykørsel kan accelerationen fra nul til 50 km/t klares på 3,2 sekunder.

Opel Ampera-e kommer til salg i Danmark i begyndelsen af 2018, og prisen er endnu ikke kendt.