Sådan kører du korrekt i nødsporet

På visse motorvejsstrækninger må du forsøgsvis køre i nødsporet i myldretiden. Nu laves nogle vejstriber om til ubrudte linjer. Læs her, hvordan du kører korrekt i nødsporet.

Trafik

Du har måske selv prøvet det? På en række strækninger i landet, må du forsøgsvis køre i nødsporet. Tidligere har vejstriberne mod nødsporet været markeret med stiplede linjer, men en ændring i bekendtgørelsen betyder, at de nu kan males om. Det sker blandt andet på Hillerødmotorvejen.

LÆS OGSÅ: Analyse giver grønt lys for kørsel i nødsporet

Stiplede linjer skabte forvirring

Hos FDM ser man positivt på, at Vejdirektoratet maler en ubrudt linje på strækningen. I evalueringen af forsøget viste det sig, at en del trafikanter kørte i nødsporet i perioder, hvor det ikke var åbent. Dermed kørte de ulovligt. En mulig forklaring er, at de ikke opfattede den stiplede linje korrekt, en risiko FDM også har påpeget.

”Formålet med afmærkning på vejen er at gøre trafikken mere sikker. Når en evaluering af projektet viser, at bilister har svært ved at afkode striberne, så er det positivt, at man vælger at male dem om. Vi gjorde opmærksom på risikoen for forvirring med de stiplede linjer allerede tilbage inden forsøgsordningen blev indført, så FDM er glade for, at det nu laves om,” siger Dennis Lange juridisk konsulent i FDM.

LÆS OGSÅ: Forsøgsordning med nødspor justeres

Forsøg med kørsel i nødspor med traditionel ubrudt kantlinje Q 46
Forsøg med kørsel i nødspor med traditionel ubrudt kantlinje Q 46

Sådan gør du

Når du kommer til en strækning, hvor det kan være tilladt køre i nødsporet, er det vigtigt at:

  • Holde øje med skiltningen

  • Holde til højre

  • Huske vognbaneskift, når nødsporetet lukker
  • Væe opmærksom på, at linjerne kan være både stiplede eller fuldt optrukne

Se hvordan du gør i Vejdirektoratets video her:  

 

Deltag i debatten

 Hvad mener du? Kan du bedst aflæse stiplede eller fuldt optrukne linjer? Skriv dit svar i kommentarfeltet eller deltag i debatten her på Facebook.