Tryg privatleasing med FDMs kontrakt

Politisk indgreb har de seneste måneder skabt uro omkring leasing. Bruger du FDMs leasingkontrakt, kan du privatlease med den samme tryghed som tidligere.

Brug FDMs leasingkontrakt, når du privatleaser
Medlemsnyt

Selv om der de sidste måneder har der været en del uro om privatleasing, kan du fortsat trygt skrive under på FDMs leasingkontrakt uden at frygte prisstigninger på din leasingydelse som følge af den såkaldte genberegning. 

Et politiske indgreb betyder bl.a., at finansieringsselskaber nu skal afregne afgift med staten allerede efter fire måneder. For at kunne betale den rigtige afgift skal værdien af leasingbilen og dermed registreringsafgiften derfor genberegnes. Og denne genberegning giver potentielt en risiko for, at leasingydelsen stiger, hvis du ikke har en leasingkontrakt, der sikrer dig mod dette.

Økonomisk tryghed med kontrakt

Vil du være sikker på, at din leasingydelse ikke ændrer sig i leasingperioden, anbefaler FDM, at du finder en forhandler, der bruger FDM leasingkontrakt

Bruger du FDMs leasingkontrakt, vil finansieringsselskabet ikke ændre på din ydelse som konsekvens af den såkaldte genberegning.

"Har finansieringsselskabet ikke beregnet bilens værdi rigtigt, da du indgik din leasingaftale, bliver du med andre ord ikke ramt af det på din ydelse med FDMs kontrakt. Du har altså økonomisk tryghed i hele din leasingperiode," siger Lennart Fogh, afdelingschef i juridisk rådgivning i FDM.

Læs mere: fordele med FDMs leasingkontrakt

Send kontrakten til gennemsyn

Vil du være sikker på, at din leasingydelse ikke ændrer sig i leasingperioden, anbefaler FDM, at du finder en forhandler, der bruger FDM leasingkontrakt. Tilbyder forhandleren ikke privatleasing med FDMs kontrakt, bør du overvejer, om du ønsker at lease hos denne forhandler.

Vælger du at privatlease uden FDM leasingkontrakt, kan du som medlem sende kontrakten til gennemsyn hos FDM, før du skriver under.

Send din leasingkontrakt til FDM