Ny slags familiebil bliver Årets Bil i Danmark

Seat Arona vinder over Ford Fiesta og VW Polo i dysten om at blive Årets Bil i Danmark 2018. Med den spanske sejr er der kåret en Årets Bil 50 gange.

Seat Arona
Fotograf:

Foto

Torben Arent
Nyt om biler

Kompakt, høj, rummelig og farverig. Det er nogle af kendetegnene ved Årets Bil i Danmark. Torsdag aften kårede danske motorjournalister Seat Arona til Årets Bil i Danmark 2018.

Seat Arona er en kompakt crossover i den hurtigt voksende klasse, hvor priserne typisk begynder omkring de 170.000 kr. Arona koster i billigste udgave ca. 174.000 kr., men mere typisk omkring 200.000 kr.

Test dig selv: Hvilken bil passer til dig

Resultatet i finalen

1 Seat Arona                   130
2 Ford Fiesta                   99
3 VW Polo                       85
4 Honda Civic                  73
5 Volvo XC60                  59
6 Opel Insignia                54

Med sejren til Arona er det tredje gang, at Volkswagens spanske mærke vinder den danske titel. Tidligere har Leon (2006) og Mii sammen med Up og Citigo (2013) vundet.

Læs også: Årets Bil i Danmark gennem tiderne

Med sejren til Arona er det tredje gang, at Volkswagens spanske mærke vinder den danske titel.

Motors biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen, der ikke selv sidder i den danske jury, men er medlem af den tilsvarende europæiske, giver Arona dette skudsmål:

- Seat Arona følger tidens tendens og leverer gode pladser højt over vejbanen. Kabinen er ikke fleksibel som i en MPV, men køreegenskaberne fejler ikke noget. Arona er et frisk bud på en moderne bil til rimelig pris. Den bliver ikke helt så billig at eje som en VW Polo, men givetvis sjovere.

Motor pegede på Seat Arona

Begge Motors og FDMs medlemmer af den 20 mand store danske jury, testkører Karsten Meyland Lemche og nyhedsredaktør Torben Arent, havde Seat Arona på deres førsteplads og VW Polo på andenpladsen.

Begge Motors jurymedlemmer havde Ford Fiesta et stykke nede på listen, da Ford har undladt at gøre nødbremse til standard i Danmark.

Med sejren til Arona er det 50. gang, at der er kåret Årets Bil i Danmark. Den danske konkurrence blandt nye biler har rødder fra årgang 1969, hvor Ford Capri vandt. I det meste af perioden har Motorjournalisternes Klub Danmark stået for kåringen.

Læs Motors test af de seks finalebiler:

Seat Arona

Ford Fiesta

VW Polo

Honda Civic

Volvo XC60

Opel Insignia