Ny undertavle ser dagens lys

En ny fartundertavle skal hjælpe bilister til at huske den generelle hastighedsgrænse, når en lokal hastighedsgrænse ophører.

En ny fartundertavle skal hjælpe bilister
Bilist

Uden for byerne er der mulighed for at sætte lokale hastighedsgrænser, der kan være højere end de generelt gældende for fx landevej og motortrafikvej.

For at hjælpe bilisterne til at huske, hvilken hastighed der gælder, når en lokal hastighedsgrænse ophører, indføres der nu en ny fartundertavle.

God hjælp til bilister

"Det er en god hjælp til bilisterne, når der nu fremover skal skiltes med den generelle hastighed, når en lokal og højere hastighed ikke længere er gældende."

Skilt  UC57
Tavlen viser i dette eksempel, at den lokale hastighedsgrænse på 90 km/t ophører, og man i stedet skal køre 80 km/t.

 

"Vi ser en større udbredelse af veje med en højere lokal hastighedsgrænse end den i øvrigt fastsatte generelle, og det øger risikoen for, at bilisterne bliver i tvivl om, hvilken hastighedsgrænse, der nu er gældende. Det kan den nye undertavle forhåbentlig dæmme op for," siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Tavlerne skal bruges

Den nye undertavle bliver obligatorisk at bruge, når lokale hastighedsgrænser, der er højere end den generelle, ophører.

Læs mere: Hastighedsgrænser i Danmark