Stor prisforskel på bilforsikringer

Der er mange penge at spare på at vælge den rigtige bilforsikring, viser gennemgang af en række selskabers og bilforhandleres forsikringstilbud, FDM har lavet. Gå benhårdt efter prisen, lyder opfordringen.

Der kan være mange penge at spare, hvis man vælger den rigtige bilforsikring, viser gennemgang FDM har lavet
Bilist

Et par timers arbejde og få telefonopkald. Mere skal der ofte ikke til, for at man kan spare flere tusinde kroner på bilforsikringen. For mens forskellene på forsikringerne de enkelte selskaber imellem er små, er de anderledes store, når det gælder prisen. Det skriver FDMs medlemsblad Motor, der i sit februarnummer har gennemgået priserne hos 11 forsikringsselskaber og en række forhandlere, som også tilbyder bilforsikring.

Undersøg altid markedet

”Det kan være svært at få overblik over de forskellige selskabers priser, hvor faktorer som alder, bopæl og samlerrabat har indflydelse på præmien. Men som vores gennemgang viser, kan en bilforsikring, alt efter bilmodel, fås til næsten det halve, når man sammenligner de billigste og dyreste tilbud. Derfor opfordrer vi til, at man altid undersøger markedet, inden man tegner en bilforsikring,” siger forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen og henviser til forsikringsguiden.dk som et godt sted at starte.

Læs også: Find det rigtige billån

Har hævet præmierne med 42 procent

Der er i det hele taget god grund til med mellemrum at give sin bilforsikring et serviceeftersyn. Selskaberne har de senere år nemlig hævet præmierne på bilforsikring, som siden 2002 i gennemsnit er steget med 42 procent, mens erstatningsprocenterne til gengæld er faldet med otte procent i samme periode.

”Derfor kan det undre, at forsikringsselskaberne bliver ved med at hæve priserne, når tilfældet er, at de allerede tjener godt på bilforsikringer. Den høje fortjeneste kan dog komme en selv til gode, for med den gode indtjening bør man kunne presse sit selskab og forhandle sig frem til et endnu bedre tilbud. Selskaberne har i hvert fald råd til det,” siger Allan Skytte Christensen.

Har du styr på biløkonomien? Se FDM bilbudget