Tilbagekaldelser 2013

Her kan du se et udvalg af de bilmodeller, som i 2013 er blevet tilbagekaldt af producenten for at få rettet op på større fejl.

Her kan du se et udvalg af de bilmodeller, som i 2013 er blevet tilbagekaldt af producenten for at få rettet op på større fejl.
Bilist

Bilerne er listet i alfabetisk orden. FDM understreger, at listen ikke nødvendigvis dækker samtlige tilbagekaldelser, men kun dem FDM har kendskab til.

BMW
661 danskere måtte sende deres BMW fra 3-serien til kontrol for defekt airbag. Det gjaldt biler produceret mellem december 2001 og marts 2003. 

Læs mere: Defekt airbag kalder BMW til service  

Mercedes A-klasse
180 biler i Danmark blev tilbagekaldt, da man opdagede, at airbagen ikke kunne folde sig korrekt ud.  

Læs mere: Mercedes A-klasse til tjek for airbagfejl

Nissan Micra
En løs bolt i rattet fik Nissan til at indkalde 3.300 biler i Danmark. Det drejede sig om modeller produceret mellem 2002 og 2006. 

Læs mere: Nissan Micra til tjek for styretøj

Toyota Yaris og Verso S
Toyota besluttede i juli at tilbagekalde 899 eksemplarer af de to modeller pga. en mulig fejl i servostyringen. Alle berørte kunder har modtaget brev fra Toyota.  

Læs mere: Toyota Yaris til kontrol for styrefejl

VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii
4.633 danske bilejere måtte sende deres minibil til kontrol pga. mulig defekt sensor ved sideairbagen. Det drejede sig om modeller produceret januar-marts 2013. 

Læs mere: Populære trillinger tilbagekaldes 

VW Tiguan og Amarok
I november tilbagekaldte VW over en million biler på verdensplan. Tiguan-modellen pga problemr med en sikring, Amarok-modellen pga fejl på brændstofslangen. 

Læs mere: VW tilbagekalder en mio. biler 

VW
VW i Danmark indkladte i november samtlige 9.000 biler med 7-trins DSG-gearkasser til en udskiftning af olietypen. Audi, Skoda og Seat foretager samme indgreb på deres modeller med samme gearkasse.

Læs mere: VW erkender DSG-problemer 

Læs mere: Garanti og reklamationsret ved bilkøb

Få hjælp til dit bilkøb af FDM