Vinterdæktest 2016

Vinterdæk er fortsat den bedste løsning, hvis man ønsker bedst mulig fremkommelighed om vinteren. Nogle af de nye helårsdæk viser dog overraskende gode egenskaber.

Vinterdæktest 2016,
Bilist

Der er stadig ret stor forskel på de bedste og de dårligste vinterdæk. Det viser FDMs store dæktest med største tydelighed, og de dårligste dæk kan slet ikke anbefales til danske bilister, for selvom de ofte klarer sig flot på sne og is, er det ikke det føre, vi normalt kører i. De vil være mere relevante for vores nordlige naboer.

Bestil hjulskift hos FDM

 

Se FDMs ekspert fortælle om dækkene i testen:

 


Til gengæld er de bedste dæk efterhånden blevet fabelagtige til at stå fast på både tør vej, våd vej og naturligvis på sne og is, og det er den kombination, man har brug for, når man kører på danske vinterveje. 

Der er stadig ret stor forskel på de bedste og de dårligste vinterdæk

Som det fremgår, har testen denne gang ikke dæk fra eksempelvis Continental, som normalt klarer sig godt, med. Det skyldes, at Continental ikke havde sine nye vinterdæk klar, da årets vinterdæktest blev lavet.

Se også: Få mest ud af dæktesten

Test af 17 tommer-dæk

FDM har i år valgt at sætte fokus på dæk i de store dimensioner. Tidligere var 17-tommersdæk nærmest umulige til vinterbrug, men i dag er mange biler født med denne størrelse, og det betyder, at også vinterdækkene skal kunne være med her. 

Det er ikke helt så let at lave gode dæk i denne størrelse, som det er i de mindre 14-, 15- og 16-tommersdæk. I 17 tommer har vi testet 13 dæk, og her er det kun et enkelt af dem, der vinder helt suverænt. Langt de fleste er herefter nede på et rimeligt niveau, men ikke mere, end at vi kun giver dem tre ud af seks stjerner. I bunden finder vi to dækmærker med så dårlige egenskaber, at vi helt fraråder køb.

Se test-resultaterne for vinterdæk 225/45 R17H

Test af 15 tommer-dæk

I 15-tommerspuljen har vi testet 15 vinterdæk og et enkelt helårsdæk fra Michelin. Her er der hele seks vinterdæk, der har overbevisende resultater, syv med middelmådige resultater og to, man helt bør gå udenom. Helårsdækket klarer sig til middelkarakter, men er ret godt i de fleste kategorier.

Se test-resultaterne for vinterdæk 185/65 R15T

Test af helårsdæk

Vi har også testet syv helårsdæk i en separat test. Her har vi set på, hvordan de klarer opgaven med at køre på forskellige underlag ved varierende temperaturer. Resultatet er ret interessant, idet tre dæk klarer sig nogenlunde, mens de fire øvrige dæk ikke rigtig bør bruges herhjemme.

Se test-resultaterne for helårsdæk 205/55 R16H

Tidligere dæktest

Hvis man har en bil, der anvender andre størrelser end dem, vi i år har testet, kan du læse de tidligere test af andre dækstørrelser: 

Læs mere: Se tidligere dæktest her