Nu får bilejeren ansvaret for fartbøden

Ved fartoverskridelse på op til 30 pct. har du som bilejer bødeansvaret. Det gælder for fartoverskridelser, der registreres med automatisk trafikkontrol.

Bliver din bil blitzet har du ansvaret for at betale fartbøden – uanset om du har kørt bilen eller ej.
Bilist

Bliver din bil blitzet har du ansvaret for at betale fartbøden – uanset om du har kørt bilen eller ej. Der er tale om såkaldt objektivt ejeransvar, og det er derfor ikke længere politiets opgave, at finde den skyldige i fartovertrædelser.

Rent praktisk betyder det, at uanset hvem der har kørt bilen ved fartoverskridelsen, så er det bilens ejer, der drages til ansvar.

Automatisk fartkontrol

Hvis synderen ikke vil vedkende sig fartoverskridelsen, vil det være ejerens ansvar at betale bøden. Ansvaret gælder i de tilfælde, hvor hastighedsoverskridelsen er på højst 30 procent, og kun hvis den konstateres med automatisk trafikkontrol. Godt 85 procent af alle bøder fra fotovogne er hastighedsovertrædelser på højst 30 procent.

Læs også: Fartgrænserne

Ikke dit ansvar

Du kommer ikke til at hænge på andres klip i kørekortet, frakendelse af førerretten eller kørselsforbud. Hvis bilen beviseligt var stjålet på gerningstidspunktet, vil du heller ikke have ansvaret for bøden. Er der registeret en anden bruger af køretøjet, vil det som udgangspunkt være denne person, der er ansvarlig for fartbøden.

Se også: Bødetakster for at køre for stærkt

Se oversigt: Dette giver klip i kørekortet

Kontakt FDM rådgivning