Forsikring dækker ikke alt

Tøm bilen for værdier, når du forlader den. Hvis GPS'en eller andre værdigenstande ligger synligt fremme i bilen, dækker forsikringen ikke nødvendigvis.

Tøm bilen for værdier, når du forlader den.
Bilist

Hvis din forsikring skal dække, må dine værdier ikke ligge frit fremme i bilen. Også selv om du kun skal parkere i kort tid, skal du tage dine synlige værdigenstande med dig.

Ankenævnet for Forsikring har slået fast, at en forsikring ikke nødvendigvis dækker alle ting, der stjæles i bilen. Det kan for eksempel være, hvis du lader din computer ligge på passagersædet, mens du lige smutter ind og betaler på tankstationen.

Få tilbud på bilforsikring

Hvornår dækker en forsikring?

Det er din indboforsikring, der skal dække de genstande, der stjæles i bilen. Bilen skal være aflåst og ruderne lukkede. Hvis der ikke er synlige tegn på indbrud i bilen, er det ikke sikkert at din forsikring dækker.

Video: Undgå indbrud i bilen

Hvis der kommer skader i forbindelse med indbruddet, vil de skader skulle dækkes af bilens kaskoforsikring.

Det er din indboforsikring, der skal dække de genstande, der stjæles i bilen.

Hvad dækker din forsikring?

Dit almindelige indbo som for eksempel tøj bliver erstattet, uanset hvor i bilen det befinder sig. Der kan dog være en beløbsgrænse, ligesom der kan være forbehold for bagage, der befinder sig i en tagboks.

De fleste indboforsikringer erstatter kun GPS (der ikke er fastmonteret), computer, mobiltelefon, iPods. iPads og lignende, hvis de har ligget i et aflåst handskerum. eller i aflåst bagagerum, der er adskilt fra førerkabinen. Andre forsikringsselskaber kræver blot, at de ikke er synlige udefra.

Vær opmærksom på, om dit forsikringsselskab kræver, at bagagerummet skal være et lukket rum, der ikke er adgang til fra bilens kabine. Det kan derfor være et problem med f.eks. stationcars og hatchbacks, hvor kun en hattehylde eller bagagerumsdækken adskiller bagagerummet fra bilens kabine.

Værdigenstande og penge, der ligger i bilen, dækkes ikke af din forsikring. 

Meld indbrud til politi eller SOS 

Bliver der begået indbrud i din bil, skal du melde det til politiet og dit forsikringsselskab. Er du uheldig at have indbrud i bilen, mens du er i udlandet, kan du desuden tage kontakt til SOS International, som er en del af bilens kaskoforsikring.

Læs om lovkrav til bilforsikring