Plej din bil uden at få olie på hænderne

Det er langt fra alle bilejere, der gider bakse med hjulskifte, bilvask og olietjek. Er du en af dem, der ikke gider olie på hænderne, har FDM et par forslag til, hvordan du kan undgå det.

Hvordan plejer du din bil hjulskifte, bilvask og olietjek helt uden at få olie på hænderne?
Bilist

Tanken om at være bilejer er for mange lig endeløse søndage med oliesorte fingre, hjulskifte på villavejen og små reparationer i indkørslen. Men sådan behøver det langt fra at være. Faktisk slipper du nemt om det, hvis du hører til dem, der ikke orker at bruge weekenden på at bakse med donkraft og opvredet vaskeskind.

Lad andre gøre arbejdet for dig

Som bilejer har du mulighed for at tilkøbe en lang række ydelser, så du stort set kun behøver selv at tanke din bil. Blandt de mange ydelser er:

  • Serviceaftale
  • Hjulskifte
  • Vinter og ferietjek og klargøring af bilen
  • Rens af kabinen
  • Vask og polering

Det eneste du stort set selv skal gøre, er med mellemrum at tjekke bilens oliestand – og gerne også køler- og bremsevæske – og dæktryk. Det sidste kan du gøre på tankstationen, når du alligevel er ned og få vasket din bil.

Serviceaftale

Det er vigtigt, at du vedligeholder din bil. Derfor bør du overholde de serviceforskrifter, den har. Særligt hvis din bil stadig er omfattet af garanti. Hvis ikke du servicerer din bil, bortfalder garantien.

Hvis du vil slippe for arbejdet med at indhente servicetilbud og samtidig sikre dig mod dyre overraskelser, kan det være en god ide at tilkøbe en service- og reparationsaftale, når du køber ny bil.

Med en service- og reparationsaftale løber betaler du et fast månedligt beløb. Til gengæld er du sikret, at din bil løbende serviceres og repareres. Da du løbende betaler for aftalen, har den derudover den fordel, at du kender dine udgifter og derfor nemmere kan lægge dit bilbudget. En service- og reparationsaftale løber typisk mellem 2-5 år.

Som bilejer har du mulighed for at tilkøbe en lang række ydelser, så du stort kun behøver selv at tanke din bil.

Typisk vil det sige, at bilen skal serviceres en gang om året eller efter et vist antal kørte km. Ved et service skiftes blandt andet bilens olie og de forskellige væsker kontrolleres.

Desuden kontrolleres - og evt. skiftes – bilens bremser, tændrør og klimaanlægget serviceres. Holder du din bil, holder den til dig.

Læs også: En service- og reparationsaftale til bilen

Hjulskifte

FDM anbefaler, at du kører på de dæk, der passer til årstiden. Det gælder især, hvis du vil køre i vinterføre. Derfor bør du skifte mellem sommer- og vinterdæk. Gider du ikke selv bruge tid på at skifte hjulene, kan FDM gøre det for dig. Du kan også få det gjort på det dækcenter med FDM rabat.

På flere dækcenter har du også mulighed for at få opbevaret dine hjul. Så skal du bare køre forbi to gange årligt, så skifter de dem for dig.

Læs også: Sikkert hjulskifte med FDM

Vinter- og ferieklar bil

Vinteren kan være hård ved bilen. Det samme gælder kør selv-feriens lange stræk. Derfor kan det være en god ide at få tjekket og klargjort bilen til årstiden. På den måde minimerer du risikoen for nedbrud.

FDM test og bilsyn kan hjælpe dig med et både et vinter- og ferietjek, så du har overblik over din bils form. Det vil side, at du får tjekket både bilens lygter, batteri, vinduesviskere, dæk, bremser og kølervæskeniveauet.

Du kan også få andre til at gøre din bil klar til eksempelvis vinterens strabadser og blandt andet skifter bilens viskerblade og smøre gummilisterne med silikone. På den måde sikrer du dig, at dørene ikke fryser fast.

Bestil årstidstjek

Rens af kabine

Ligesom dit hjem med mellemrum kan trænge til en kærlig hånd kan kabinen i din bil også. Især hvis du har mindre børn med i bilen. Gider du ikke selv bakse med at støvsuge kabinen, rense sæderne og pleje instrumentbordet, findes der flere udbydere af klargøring, hvor bilens kabine støvsuges, renses og imprægneres.

En rengjort bil er ikke bare rarere at være i. Behandlingen kan også være med til at forlænge bilens levetid og øge dens gensalgsværdi.

Vask og polering

Det er ikke kun indvendigt, du kan få en hånd til at gøre bilen ren. Det gælder også det udvendige. En tur i vaskehallen er det mest oplagte fremfor at rulle haveslagen ud på villavejen og selv døje med sæbevand og vaskeskind.

Hvor ofte du vasker din bil, er et temperamentsspørgsmål. En gang om måneden bør dog være rigeligt, og under alle omstændigheder anbefaler FDM, at du vælger den billigste vask. Et par gange om året bør du dog give bilen en større tur.

Igen findes der udbydere, der kan hjælpe med at vaske bilen grundigt for dig. Du kan også vælge at få bilen poleret og lakforseglet. Det gør ikke bare, at bilen står pænere i lakken. Det beskytter den også bedre mod vind og vejr.

Læs også: Gode råd om bilvask

Det skal du gøre selv

Der er med andre ord mange muligheder, hvis du som bilejer helt eller delvist vil undgå selv at få olie på hænderne eller bruge tid på at pleje din bil. Der er dog få enkelte ting, FDM anbefaler, du selv løbende holder øje med:

  • Tjek med mellemrum bilens oliestand
  • Tjek med mellemrum bilens dæktryk – FDM anbefaler en gang om måneden