Bak let hen til traileren

Nu kan du slippe for sved på panden på genbrugspladsen. Mange nye bilmodeller kan du købe med udstyr, der gør det let som en leg at sætte traileren på bilen og ikke mindst bakke med den.

Bak med trailer uden hænder
Bilist

Kender du det? Der er mange kunder på genbrugspladsen og dermed masser af tilskuere til din tur med have- eller byggeaffald på traileren, som du nu skal bakke hen til containeren.

Det kan give selv garvede bilister nervøse trækninger.

Men heldigvis er der kommet en fin løsning på problemerne hos flere bilproducenter. FDM har set nærmere på to af systemerne i form af Volvos bakkamera, der gør det nemt at bakke bilen hen til traileren og VW’s Trailer Assist, der hjælper med at bakke bilen med traileren på krogen.

Læs også: Pas på disse trailerfælder

Kom tæt på

Det kan være svært at ramme præcist, når bil og trailer skal kobles sammen. Mange biler har fået en bule eller en skramme under denne manøvre. For hvor tæt tør du bakke til uden en anden person til at guide dig?

I Volvos nyeste bilmodeller er der hjælp at hente fra det indbyggede bakkamera. Når bilens trækkrog er vippet ud, kan du trykke på en knap, så der dannes en gul linje på skærmen, der viser retningen for trækkrogen, når du bakker med bilen.

På den måde kan du imponere alle på genbrugsstationen, byggemarkedet, eller hvor du har behov for at bakke med bil og trailer.

Ved at dreje på rattet kan den gule linje flyttes, og så gælder det blot om at dreje rattet så tilpas meget, at den gule linje går lige hen til trailerens kobling. Systemet har også en zoomknap så du helt præcist kan placere bilens trækkrog under trailerens koblingslås. Og så er det bare at stige ud og koble delene sammen. Du kan få lignende systemer til mange andre bilmærker.

Se hvordan bakkameraet virker:

 

Slip rattet, før du bakker

Den anden hjælpefunktion hedder Trailer Assist og tilbydes af Audi, Seat, Skoda og VW. Med Trailer Assist kan du bakke bil og trailer uden at holde om rattet. I stedet styrer du vogntoget med den lille knap, der normalt benyttes til at justere sidespejlene.

Læs også: Så tung en trailer eller campingvogn må du trække

Du kan justere vinklen mellem bil og trailer ved at flytte knappen til siden. Og når traileren har den rette position, vippes knappen bagud, og så sørger systemet for at fastholde vinklen mellem bil og trailer, mens du bakker. På den måde kan du imponere alle på genbrugsstationen, byggemarkedet, eller hvor du har behov for at bakke med bil og trailer.

Se hvordan Trailer Assist virker:

 

Sådan får du hjælp til traileren

Audi, Seat, Skoda og VW tilbyder hjælpesystemet Trailer Assist til en lang række nye modeller. For at kunne få hjælpesystemet skal du bestille den fabriksnye bil med en fabriksmonteret trækkrog samt bestille bilen med automatisk parkeringshjælp og bakkamera.

Hos Volvo kan du til de nyeste modeller enten bestille bilen med trækkrog og bakkamera fra fabrikken, eller du kan få det hele eftermonteret. Sidstnævnte er den billigste løsning.

Bestil vejhjælp til traileren