Kantlinjen kan give parkeringsafgift

Nye regler betyder, at du risikerer en parkeringsafgift, hvis bilen ikke holder sig inden for kantlinjen i en parkeringsbane. Også selv om parkeringsbanen ikke er bred nok. Ikke tilfredsstillende, mener FDM.

Nye regler betyder, at du risikerer en parkeringsafgift, hvis bilen ikke holder sig inden for kantlinjen i en parkeringsbane
Bilist

Der findes i dag flere parkeringsbaner på de danske veje, der har en bredde, hvor selv smalle køretøjer ikke kan parkere uden at mindst to hjul er placeret på den brede kantlinje. FDM er derfor uforstående over for, at man nu risikerer en parkeringsafgift her.

Læs også: Minister vil ændre omstridt parkeringsregel

Ikke alle p-baner er brede nok

”Det giver ikke mening, at man vil straffe bilisterne for at holde på kantlinje i parkeringsbaner, der reelt ikke er gjort brede nok fra begyndelsen. Vi har tidligere fremsat et ønske om, at der som et supplement til den nye præcisering af parkeringsreglerne, også bliver et krav om, at parkeringsbaner som minimum skal være 2,60 meter brede, så der er plads til bilerne."

Det giver ikke mening, at man vil straffe bilisterne for at holde på kantlinje i parkeringsbaner, der reelt ikke er gjort brede nok fra begyndelsen.

"Desuden bør det være således, at hvis køretøjet ikke fysisk kan være inden for parkeringsbanens afgrænsning, bør det ikke kunne udløse en afgift," siger juridisk konsulent Dennis Lange.

Det giver ikke mening, at man vil straffe bilisterne for at holde på kantlinje i parkeringsbaner, der reelt ikke er gjort brede nok fra begyndelsen

Læs også: regler for parkering på offentlig vej

”Er parkeringsbanen så bred, at der er mulighed for at bilen holde sig inden for kantlinjen, skal det selvfølgelig være en mulighed at give en afgift, hvis parkering ikke lever op til reglerne,”uddyber han.

P-bane
Det er i parkeringsbaner som denne, det kan være svært at undgå at holde på kantlinjen. Foto: FDM

Eneste alternativ er at parkere et andet sted

Man har dog ikke fulgt FDMs opfordring, og du risikerer dermed fra 1. januar 2018 at få en parkeringsafgift, hvis bilens dæk ikke holder sig inden for kantlinjen.

Kan bilen ikke holde inden for kantlinjerne, bør du finde et andet sted at parkere, hvis du ikke vil risikere en parkeringsafgift. Reglerne gælder for parkering på offentlig vej.

Læs alt om parkering

Opdatering:  Efter FDMs kritik udsendte Transportministeriet fredag den 12. januar en pressemeddelelse om, at et politisk flertal med transportministeren i spidsen vil ændre reglen, så det fremover vil være tilladt at parkere på kantlinjen, så længe bilens hjul holder sig inden for kantlinjens yderste kant. 

Læs også: Minister vil ændre omstridt parkeringsregel