Brugte biler har i gennemsnit fejl for 3.000 kroner

Skal du købe brugt bil, skal du se dig for. Ellers risikerer du at få dyre fejl med i købet, viser ny stor undersøgelse FDM har lavet. Vigtigt at du får bilen gennemgået af en uvildig fagmand inden køb, mener FDM.

Brugte biler har i gennemsnit fejl for 3.061 kr. viser undersøgelse fra FDM.
Fotograf:

Foto

FDM
Bilist

Selvom kilometertallet er lavt, og lakken står flot, er der stadig god grund til at se sig for, når du køber brugt bil. En ny stor undersøgelse, FDM har lavet af fem populære brugte biler, viser nemlig, at bilerne i gennemsnit gemmer på fejl for 3.061 kroner.

FDM har undersøgt mere end 2.000 brugte biler af bilmodellerne Ford Focus, Ford Mondeo, Skoda Fabia, Toyota Avensis og VW Golf.

Læs også: Tjekliste til køb af brugt bil

Som vores undersøgelse viser, er langtfra alle biler lige så sunde, som de giver indtryk af

Biler ikke altid lige sunde

”Der bliver handlet omkring 500.000 brugte biler i Danmark om året. Som vores undersøgelse viser, er langtfra alle biler lige så sunde, som de giver indtryk af. Det beløb, vi i gennemsnit har fundet fejl for, er beregnet ud fra værkstedspriser i den absolut lave ende af markedet. Kører man på et mærkeværksted, kan det nemt blive meget dyrere. For en af de fem biler indhentede vi priserne for samme reparationer på et mærkeværksted. Det betød, at prisen steg med knap 3.200 kroner til 7.273 kroner,” siger leder af FDMs tekniske rådgivning, Lone Otto.

Få lavet en FDM brugtbiltest

Fejl kan hurtigt løbe op

Så dyre er fejlene på de fem biler:

VW Golf: 2.477 kr.
Skoda Fabia: 2.620 kr.
Toyota Avensis: 2.620 kr.
Ford Focus: 3.498 kr.
Ford Mondeo: 4.089 kr./7.273 kr.*

*Pris på Ford værksted

 

Prisen for fejlene er dog et konservativt skøn. FDM har nemlig ikke talt fejltyper som oliespild og fejlkoder med, da de kræver yderligere undersøgelser. Men det er fejl, der kan dække over alt fra en pakning, der skal skiftes, til reparationer, som nemt kan løbe op i 10.000 kroner eller mere.

Derfor anbefaler FDM, at du sikrer sig, at forhandleren udbedrer alle alvorlige fejl, inden du køber bilen. Hvis ikke, risikerer du selv at hænge på dem, og så kan selv en billig bil hurtigt blive dyr.

Bilens tilstandsrapport

”Ligesom man ikke køber et hus uden at få lavet en tilstandsrapport, viser vores undersøgelse, hvorfor det samme bør gælde ved køb af brugt bil. For selvom biler i dag er blevet bedre og har færre fejl, er de også blevet dyrere at reparere. Derfor bør man altid få bilen gennemgået hos FDM eller en anden fagmand, så man sikrer sig en uvildig vurdering af bilens stand,” siger Lone Otto.

Læs også: Når du køber brugt bil hos forhandler

Undersøgelsens fem bilmodeller havde i gennemsnit 5,5 fejl, mens FDM i gennemsnit finder 6,2 fejl på alle brugte biler. Antallet af fejl stiger med bilens alder.

Læs også: Lad FDM gennemgå din slutseddel