Nu sender SKAT afgiftskroner retur

Tusindvis af bilejere vil fra denne uge få for meget indbetalt registreringsafgift tilbage fra SKAT. Betalingen vil ske igennem forhandleren, hvor bilen er købt. FDM hjælper gerne medlemmer med at beregne, om beløbet man får retur er korrekt.

SKAT begynder nu at sende for meget betalt afgift retur til en række bilkøbere.
Bilist

Der er en sen julegave på vej til en række bilkøbere. Det gælder en del af de biler, der er indregistreret første gang fra og med 1. januar 2018.

Har man købt ny bil i 2018 kan det være en god idé at undersøge, om man har betalt for meget i registreringsafgift

SKAT begynder nemlig nu at sende afgiftskroner retur til de bilkøbere, der har betalt for meget i registreringsafgift som følge af overgangen til den nye forbrugsmåling, WLTP.

Læs også: Mange bilkøbere har afgiftskroner til gode

Kører på papiret kortere på literen

Som FDM tidligere har beskrevet, kan mange bilkøbere have betalt for meget i registreringsafgift i forbindelse med overgangen fra den tidligere til den nye forbrugsmåling. Den har ført til, at mange biler på papiret kører kortere på literen. Udfordringer med systemerne hos SKAT har imidlertid forsinket tilbagebetalingen, men nu skulle SKAT altså være klar til at gennemføre de første af slagsen.

I første omgang bliver det de såkaldte ukomplicerede sager, det vil sige almindelige biler, der vil blive håndteret, mens de mere komplicerede sager som genberegning af leasingbiler og plugin-hybridbiler vil følge efter senere.

Læs også: Ny målemetode - Det betyder WLTP

Får betaling via forhandler

Er man blandt de bilkøbere, der skal have penge tilbage, er det værd at være opmærksom på, om forhandleren udbetaler det korrekte beløb til én. Når SKAT tilbagebetaler den for meget betalte registreringsafgift, sker det nemlig til forhandleren, der i langt de fleste tilfælde er den, der har afgiftsberigtiget bilen. Forhandleren er derefter forpligtet til at betale pengene videre til bilkøberen.

FDM: Tjek om beløbet stemmer

FDM er tilfreds med, at bilkøberne nu endelig har udsigt til at blive godtgjort. 

”Det er glædeligt, at SKAT nu er klar med en genberegning af registreringsafgiften på baggrund af de for meget betalte registreringsafgifter. Hvor meget den enkelte bilkøber skal have tilbage, er svært at sætte et generelt beløb på. Det kan være fra få kroner til adskillige tusinde kroner, men uanset beløbets størrelse er det værd at tage med,” siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru, og tilføjer:

Tjek registreringsafgiften hos SKAT (eksternt link)

”Har man købt ny bil i 2018 kan det være en god idé at undersøge, om man har betalt for meget i registreringsafgift. Det kan man bl.a. gøre via SKATs hjemmeside og sammenholde beløbet med det på sin slutseddel. FDM hjælper også gerne medlemmer med at beregne, om beløbet de får retur via forhandleren er korrekt.”

BEMÆRK: FDM kan først hjælpe medlemmer, når de har modtaget brev/info fra deres forhandler eller SKAT, da det kræver, at køber kender beløbet for en evt. tilbagebetaling. 

Kontakt FDM

Grøn ejerafgift tilbagebetales

Udover registreringsafgift kan en række bilejere også have betalt for meget i grøn ejerafgift i forbindelsen med overgangen til WLTP. Også det vil blive betalt tilbage, men først på et senere tidspunkt. Denne tilbagebetaling vil ske direkte til den, der var registreret som ejer af bilen i Køretøjsregisteret den 1. juli 2018.

Læs også: Trods ny forbrugsmåling - Nye biler stiger ikke i pris