Skal du have registreringsafgift retur? Sådan tjekker du

Ny søgefunktion hjælper dig med at tjekke, om du er blandt de bilkøbere, der skal have registreringsafgift retur.

Med ny søgefunktion kan bilkøbere nu se, om de skal have afgiftskroner retur.
Fotograf:

Foto

FDM
Bilist

Har du købt ny bil efter 1. januar 2018, er du måske blandt de mange tusinde, der har betalt for meget i registreringsafgift, og som nu står til at få afgiftskroner tilbage.

Som FDM tidligere har beskrevet, har overgangen til den nye forbrugsmåling, WLTP, betydet, at mange bilejere i en periode har betalt for meget i registreringsafgift.

Læs også: Nu sender SKAT afgiftskroner retur

Søg vis ny beregner

Med en ny søgefunktion kan du nu se, om du er blandt dem, der skal have afgiftskroner retur.

www.WLTP.dk, der er en oplysningsside om den nye forbrugsmåling, kan du nu søge på din bil via enten dens nummerplade eller stelnummer. Også Motorstyrelsen ventes sidst på ugen at have en lignende søgefunktion klar.

Det er dog ikke muligt at se, hvor meget du evt. skal have retur, men kun om din bil er blandt dem, som De Danske Bilimportører har indberettet til Motorstyrelsen som en af dem, der har betalt for meget i registreringsafgift.

Læs også: Mange bilkøbere har afgiftskroner til gode

Penge sendes til bilforhandler

Når SKAT betaler pengene tilbage, sker det til den, der har indbetalt registreringsafgiften. Da det typisk er bilforhandleren, vil pengene altså blive sendt til din bilforhandler, som så skal sende dem videre til dig.

FDM har tidligere opfordret bilkøbere til at undersøge, om de evt. har afgiftskroner til gode hos deres bilforhandler og hjælper gerne medlemmer med beregningen, når de engang har hørt fra forhandleren.

Læs også: Trods ny forbrugsmåling Nye biler stiger ikke i pris

VIGTIGT: FDM kan først hjælpe medlemmer, når de har modtaget information fra deres bilforhandler om et endelig beløb.

SKAT har endnu ikke genberegnet de såkaldte komplicerede sager, herunder leasingbiler og pluginhybrider. SKAT regner med at genberegne dem på et senere tidspunkt.

Kontakt FDM