Få styr på mærkaterne til bilen inden ferien

Venter kør selv-ferien om hjørnet, så kan du her få styr på hvilke mærkater, du skal købe til bilen. Hos FDM kan du købe både motorsvejs- og mijlømærkater.

Alt om mærkater og regler på kør selv-ferien
Bilist

Det en fordel at købe mærkater til motorveje og miljøzoner, inden du rejser. Det kan spare dig for tid ved grænsen eller en ærgerlig bøde. Der er som udgangspunkt to forskellige mærkater, du skal være opmærksom på:

  • motorvejsmærkater 
  • miljømærkat

Motorvejsmærkater 

Du betaler for at køre på vejene i en del lande i Europa. På nogle motorvejsstrækninger skal du have en mærkat i forruden, og på andre vejstrækninger skal du afregne på stedet eller lave en forhåndsregistrering. Du kan købe motorvejsmærkat til flere lande i Europa hjemmefra. Går kør selv-ferien denne sommer til et af følgende lande, kan du allerede nu købe motorvejsmærkat:

  • Schweiz
  • Slovenien
  • Tjekkiet
  • Østrig

Køb motorvejsmærkat

FDM har samlet en oversigt over lande, der kræver betaling for at køre på motorvejene. 

Se oversigt over motorvejsmærkater

Miljøzoner 

En del lande har indført miljøzoner i byer. Du skal som udgangspunkt have en miljømærkat eller registrere din bil på forhånd for at køre ind i byer med miljøzone. Vær særligt opmærksom på, at enkelte byer har indkørselsforbud i deres miljøzone. 

Sæt dig grundigt ind i reglerne, inden du kører ind i en by med miljøzone. Det kan være en dyr fornøjelse at overse et skilt. Skal du ikke besøge byer, men blot passere på motorvejen, skal du ikke have miljømærkat. Miljømærkater til Belgien, England og Frankrig sælges eller registreres kun via lokale hjemmesider. Går turen til Tyskland, kan du købe miljømærkaten på forhånd hos FDM.

Køb miljømærkat

Du kan se en samlet oversigt over lande med miljøzoner her. Flere byer kommer løbende til, så hold altid godt øje med skiltningen, når du kommer til en ny by.

Se oversigt over miljøzoner

Køb miljømærket det rigtige sted

Søger du på nettet, kan du finde hjemmesider, der tilbyder at sælge diverse miljømærker. Her er det vigtigt, at du ser dig godt for, så du ikke bliver snydt. Nogle hjemmesider udbyder miljømærkater til voldsomme overpriser, eller forsøger at sælge dig mærker, der ikke eksisterer.

Har du styr på færdselsreglerne?

Vi anbefaler, at du orienterer dig om de lokale færdselregler i de lande, du skal kører igennem eller besøger på din kør selv-ferie. Vi har samlet færdselsregler i Europa til dig.

Se regler i andre lande