Sidste udkald for forhøjet skrotpræmie

1. juli lukker muligheden for at få forhøjet skrotpræmie for dieselbiler fra før 2006. Når du det ikke, får du chancen igen i 2020.

1. juli lukker muligheden for at få forhøjet skrotpræmie for dieselbiler fra før 2006
Bilist

Det er ved at være sidste udkald, hvis ejere af dieselbiler fra 2006 eller før skal køre fra bilkirkegården med lidt ekstra penge på lommen. I hvert fald på denne side af nytår.

1. juli udløber nemlig første pulje af den forhøjede skrotpræmie. Siden 1. februar i år har den betydet, at ejere af dieselperson- og varebiler med en ’dåbsattest’ fra 1. januar 2006 eller før har fået 5.000 kroner i skrotpræmie mod de normale 2.200 kroner.

Læs også: Sådan skrotter du din bil

100 mio. kr. afsat

Den højere skrotpræmie var en del af VLAK-regeringens klima- og luftudspil og indeholdt en pulje på 100 millioner kroner, hvilket omregnet svarer til 36.000 biler.

De 100 millioner kroner blev delt i to puljer, hvoraf de 65 millioner kroner har været øremærket til brug i 2019 efter først-til-mølle-princippet.

De penge er nu ved at være brugt, meddeler Miljøstyrelsen, som 1. juli derfor lukker for nye ansøgninger til den forhøjede skrotpræmie.

Læs også: Skrotpræmien fordobles for gamle dieselbiler

Sådan søger du om skrotpræmien

Har du en dieselbil, der er omfattet af ordningen, er 30. juni sidste chance for at få del i pengene.  

Det sker ved, at du afleverer bilen hos en godkendt ophugger og her udfylder en diesel-attest sammen med den normale skrotningsattest. Begge attester sendes derefter samlet til Miljøordningen for biler og altså senest 30. juni.

Når du det ikke, forventes den resterende del på 26 millioner kroner at bliver uddelt fra 1. januar 2020, meddeler Miljøstyrelsen.

De resterende ni millioner kroner i ordningen er afsat til administration.

Læs også: Er du også et miljøsvin med din skrotbil?