Android Auto får mørkt og elegant design

Android Auto skifter designstil, og lægger sig tættere op af rivalen Apple CarPlay. Nyt er ikonvisning, et mørkere design og mulighed for to aktive apps. Men du skal stadig hente app'en via APK Mirror, da Android Auto ikke officielt er lanceret i Danmark.

Det nye Android Auto har fået ikonvisning på sort baggrund
Bilist

Selvom Android Auto officielt stadig ikke fås i Danmark, har Google allerede lanceret en helt ny generation, der går Apple CarPlay i bedene. Den primære baggrundsfarve er skiftet til sort, hvilket passer bedre ind i de fleste bilers kabinedesign og generer mindre, især i skumringstiden.

Startskærmen viser din foretrukne gps-app
Startskærmen viser din foretrukne gps-app, og er du logget ind, viser den også den rute som Google regner med du skal ud på. 

Startskærmen er den navigations-app, du har brugt senest, hvor du tidligere havde notifikationer eller forslag til næste destination. Nyt er også, at alle apps nu vises med ikoner på samme måde, som du kender det fra mobilen eller Apple CarPlay. Det har erstattet den gamle kategorivisning, hvor du skulle trykke to gange på f.eks. lydknappen for at skifte, hvilken app der var aktiv.

Læs også: Mobiltelefon i bilen

Sekundær app-visning

Hvor man tidligere kun kunne se én aktiv app, f.eks. vejvisning, er der nu også en sekundær app-visning i bunden af skærmen. Det kan være et par knapper til betjening af en musik-app eller telefonknapper, hvis du er i gang med et opkald.

Hvis din primære skærmvisning er en musik-app, kan den sekundære visning være vejvisning, hvor du både får pilevisning og afstand til næste sving.

Nederst i skærmbilledet får du også rutevejledning, dermed er to apps aktive på skærmen samtidig.
Nederst i skærmbilledet får du også rutevejledning, dermed er to apps aktive på skærmen samtidig.

Kun to apps til navigation

Udbuddet af navigations-­apps skuffer. Hvor Apple har åbnet for tredjeparts-apps i CarPlay, som eksempelvis TomTom og Sygic, kan du kun vælge mellem Google Maps og Waze.

Dermed er der ikke mulighed for at få en navigations-app, hvor landekort kan downloades på mobilen, og du kan kun få online kortvisning. Til gengæld er der fortsat et væld af medieapps, især lydbøger, podcasts og mange radiostationer.

Læs også: Sådan får du Android Auto

Android Auto kun på APK Mirror

Den nye version af Android Auto blev rullet trinvist ud i verden og var lanceret for alle den 8. august – dog ikke i Danmark, hvor vi venter en officiel lancering. Så herhjemme må vi nøjes med APK-Mirror-udgaven.   

Køb mobil-udstyr