Tre trin, der gør bilen vinterklar

Vinteren kan være hård ved bilen. Se, hvilke tre ting du skal være særlig opmærksom på, hvis du vil køre godt og sikkert gennem de kolde måneder.

Vinteren kan være hård ved din bil.
Bilist

Vinteren kan være lang og hård at komme igennem – også for din bil. Men med en lille indsats kan du undgå at komme på glatis og få brug for hjælp med bilen. Vi har samlet tre ting, du bør have fokus på i de kommende måneder:  

  • Vinterdæk
  • Batteri
  • Vejhjælp

Skift til vinterdæk

Bilens dæk bør passe til årstiden, og derfor bør du køre på vinterdæk om vinteren. Også selvom den danske vinter ofte er mere våd end hvid. Vinterdæk står nemlig langt bedre fast, når temperaturen falder, og vejene bliver våde og sjappede. Fremfor alt bremser de markant bedre end sommerdæk, der nemt kommer på glatis. Så medmindre du kan lade bilen stå de dage, der er vintervejr, anbefaler vi, at du skifter til vinterdæk. Det er et spørgsmål om sikkerhed for både dig og dine medtrafikanter – og så slider du heller ikke på dine sommerdæk så længe.  

Skal du køre til udlandet, eksempelvis på skiferie, er der ofte ingen vej udenom vinterdæk. Flere af vores nabolande har nemlig krav om vinterdæk, hvis der er vinterføre.

Du kan kende et vinterdæk på, at det er mærket med to ting: For det første skal dækket have et bjerg- og snefnugsymbol, også kaldt 3PMSF eller 3-Peak Mountain Snowflake, for det andet skal det være mærket med et M+S, som står for ’mudder og sne’.

Vil du undgå at skifte hjul, kan helårsdæk være en løsning. Det er dog ikke alle helårsdæk, der er lige gode. Helårsdæk er heller ikke et reelt alternativ til vinterdæk, men et bedre alternativ til sommerdæk om vinteren.

Er der strøm på batteriet?

Din bils batteri er et af de mest kritiske punkter, når det bliver koldere i vejret. Kulden er nemlig hård ved batteriet, og har det et par år på bagen, skal der ikke mere end en smule nattefrost til at tage livet af det. Har bilen stået stille en hel weekend, kan det være svært at få liv i det mandag morgen.

Det kan derfor være en god idé at være opmærksom på træthedstegn. Det kan være, hvis bilen er længere om at starte.

Har du mulighed for det, kan du med en hjemmelader holde batteriet i form ved at lade det op et par gange i løbet af vinteren. Eller du kan få dit værksted til at kontrollere ladestanden. Måske trænger det til at blive skiftet.  

Er du dækket af vejhjælp?

Selv med en velholdt bil kan det være svært helt at gardere sig mod uheld. Derfor er det en god idé at have vejhjælp. Så er du sikret, hvis du kører tør, bilen ikke vil starte, er punkteret, eller du er kørt galt.

Der kan dog være forskel på, hvor godt du er dækket. Det kan være, om din bil transporteres til nærmeste værksted, eller om du selv kan bestemme, hvor den skal køres hen. Der kan også være forskel på, hvordan din og din families videre transport er dækket. Og hvad hvis du får brug for vejhjælp på ferien i udlandet?

Er du i tvivl om, hvor og hvordan din vejhjælp dækker, så giv den et eftersyn.

Kom vinteren godt i møde

Vi har gjort det let for dig – med et Komplet medlemskab har du, hvad du skal bruge:

  • Hjulskift og hjul-opbevaring – 2 gange om året
  • Vejhjælp, så er du dækket både i DK og Europa
  • Batteritest; dumper batteriet, giver vi et nyt u/b
  • Kontrol af dæk, bremser og lygter, så tit du vil

Udover dette har du i medlemskabet en lang række andre fordele, der kan gøre dit liv som bilist lettere, billigere og mere trygt. Så bliv medlem allerede i dag.

Lige nu får du 20 % på Komplet-medlemskabet første år.

Bliv medlem