Bilforhandlere har betalt for lidt i registreringsafgift

Motorstyrelsen undersøger en række bilforhandlere for systematisk snyd med registreringsafgift. FDM opfordrer bilkøbere til at tjekke, om afgiften på deres faktura stemmer med den, der er indbetalt til Skat.

I følge Motorstyrelsen har flere bilforhandlere betalt for lidt i registreringsafgift.
Bilist

Motorstyrelsen går nu ind i sagen om bilforhandlere, der har opkrævet mere i registreringsafgift hos bilkøberne, end de har sendt videre til Skat.

Som forbruger må man kunne forvente, at den registreringsafgift, der fremgår af slutseddel og faktura, er den korrekte

Flere bilforhandlere kan derfor se frem til en efteropkrævning, skriver Motorstyrelsen i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at styrelsen vil intensivere kontrollen på området. Derudover ses der også på mulige sanktioner alt efter, hvor grov forseelsen er.

Læs også: Mange bilkøbere har penge til gode hos forhandlere

Betalingskrav på vej

”Vi kan konstatere, at en række bilforhandlere har betalt for lidt i registreringsafgift. Derfor vil disse forhandlere blive mødt med et betalingskrav. Samtidig er vi ved at se nærmere på sagens omfang. Viser det sig, at der er tale om systematisk snyd, vil vi naturligvis slå hårdt ned overfor det”, siger Motorstyrelsens direktør, Jens Otto Størup.

Læs også: Betalte 14.000 kr. for meget i registreringsafgift 

Mange henvendelser fra medlemmer

Den øgede kontrol kommer efter, at FDM allerede sidste år gjorde bilkøbere opmærksom på, at det nu var muligt at slå sin bils registreringsafgift op hos Skat. Efterfølgende modtog FDM mange henvendelser fra bilkøbere, der ifølge deres faktura havde betalt mere i registreringsafgift, end de kunne se, at forhandleren havde sendt videre til Skat.

Men registreringsafgiften er alene et forhold mellem bilkøber og Skat, og forhandleren må ikke opkræve mere i afgift, end der sendes videres til Skat.

Er der en difference, kan det betyde, at den enkelte bilkøber kan have penge til gode.

Derfor er FDM også tilfredse med, at Motorstyrelsen nu skærper kontrollen af bilforhandlernes indbetalinger af registreringsafgifter.

Kontakt FDM

Bilkøbere har fået penge retur

”Vi kan kun være tilfredse med, at Motorstyrelsen nu vil se nærmere på udvalgte bilforhandleres indbetalte registreringsafgift. Det er en anerkendelse af den problematik, FDM længe har påpeget. Siden vi begyndte at anbefale bilkøbere at tjekke deres registreringsafgift, har vi fået mange henvendelser om uforklarlige differencer. I flere tilfælde har vores medlemmer efterfølgende fået penge retur. Motorstyrelsens øgede kontrol bestyrker os kun i, at problemet er større end hidtil antaget,” siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru, og tilføjer:

”Som forbruger må man kunne forvente, at den registreringsafgift, der fremgår af slutseddel og eller faktura, er den korrekte, også er det beløb, som indbetales til Skat. Derfor er det vigtigt, at man sørger for, at både bilens pris, moms og registreringsafgift er præciseret i slutsedlen.”

Behov for nyt afgiftssystem

FDM mener dog også, at uregelmæssighederne er udtryk for, hvor uigennemskueligt det danske afgiftssystem er. Både for forbrugere og forhandlere.

Derfor illustrerer sagen endnu en gang behovet for en omlægning af det nuværende værdibaserede registreringsafgiftssystem til tekniskbaserede løbende afgiftssystem.