Benzin og diesel med grønt bidrag

Bilister kan nu frivilligt vælge at betale lidt mere for brændstof hos Shell for til dels at ’kompensere’ for CO2-udslippet fra brændstoffet.

Bilister kan nu vælge at 'klimakompensere' deres brændstofforbrug hos Shell.
Bilist

Danske bilister får nu mulighed for at CO2-kompensere deres brændstof, når de tanker benzin og diesel hos Shell. Det sker på samme måde som man i dag kan ’kompensere’ en flyrejse eller et tøjkøb, kan bilisterne frivilligt betale ekstra for brændstoffet.

Det vil koste 15-18 øre pr. liter. Det er mindre end de 20-25 øre, som FDM-medlemmer får i rabat hos Shell.

Skal tilvælges på forhånd

Muligheden, som indføres 14. september, kræver indtil videre, at man har et Shell-kort. Det gælder bl.a. FDMs Shell Card.

Se mere: Bilafgifter må ikke bremse den grønne omstilling

Bilisten skal i sin profil (på nettet eller ved at ringe til Shell) tilvælge CO2-kompensation, som vil gælde alle brændstofkøb, indtil man evt. slår det fra igen.

Senere håber DCC Energy, som driver de danske Shell-stationer, at der kan indføres en funktion på standerne, så alle kunder fra gang til gang kan tilvælge CO2-kompensationen - på samme måde som man kan donere sin flaskebon til velgørende formål.

Få FDMs Shell Card

Når man tanker hos Shell, er det nu muligt at 'kompensere' sin CO2-udledning via klima- og naturprojekter.
Når man tanker hos Shell, er det nu muligt at 'kompensere' sin CO2-udledning via klima- og naturprojekter. Det koster 15-18 øre pr. liter. Det kræver, at man tanker med et Shell Card og på forhånd har tilvalgt muligheden i sin Shell-profil.

Muligheden for CO2-kompensation er også indført for erhvervsvirksomheder, der køber engros, og privates køb af fyringsolie.

Certificerede miljøprojekter

Pengene går til certificerede miljø- og klimaprojekter, som Royal Dutch Shell investerer i.

Det er en både anerkendt og samtidig problematiseret måde at ’reducere’ CO2-udledning på.

Shells projekter skal forebygge skovrydning, bevare vådområder og genplante skov i bl.a. i Peru (Cordillera Azul National Park) og Indonesien (Katingan Peatland Restoration). Derved kan udslip af klimagasser disse steder mindskes i forhold til, hvis der ikke blev gjort noget.

Se mere: Shell går en oktan op