Betal for parkering via CarPlay

Betalingsparkering foregår i vid udstrækning digitalt, og vi har vænnet os til at gør det via mobiltelefonen. Men nu kan du også betale via apps i bilen, EasyPark er nemlig kommet på Apple CarPlay. Android Auto-brugere må vente.

EasyPark har lavet en app, der også kan vises i Apple CarPlay
Bilist

Betalingsparkering bliver mere udbredt, og hvor man i gamle dage skulle have mønter i lommen eller dankortet i sving, så betales de fleste parkeringer i dag via en app på telefonen. Nu har EasyPark opdateret deres app, så du kan betale for parkering direkte gennem Apple CarPlay. En version til Android Auto er desværre ikke lanceret endnu.

Du får en liste over p-områder tæt på, men ingen kortvisning.
Ud fra mobilens GPS-position får du foreslået et betalingsområde, tjek at p-nummeret (her 3761) er korrekt, da du kan få en kortvisning i CarPlay-udgaven af EasyParks app.

Apple har gjort meget ud af, at CarPlay er en enklere udgave af de apps, du har på din mobiltelefon. Og dermed møder du ikke samme brugerflade i bilen, som du kender den fra din mobil. Mest kritisk er det, at der ikke er en kortvisning af det parkeringsområde, du befinder dig på. Det kan du normalt se på din app på mobilen, men den visning er der ikke i CarPlay. Det giver især udfordringer i byen, hvor p-områder ligger tæt, og gps-dækningen er dårligere. I værste fald kan det give en p-afgift.

Læs også: Undgå p-afgiften

Lettere at parkere

Betalingen er ellers ganske enkel, og fordi det reelt foregår via mobilen, så kan du også forlænge din parkering, hvis dit møde eller din shoppingtur trækker ud. Dermed er det en integreret parkeringsoplevelse, og du behøver ikke at gå tilbage til bilen for at forlænge parkeringen.

Forenklingen betyder blandt andet, at du ikke kan indtaste en ny bil igennem CarPlay, men du kan vælge mellem de biler, du har indtastet i din mobilapp. Du kan heller ikke opdatere betalingskort eller lignende, disse tiltag skal fortsat gøres gennem din app på mobilen. Det vil normalt heller ikke være informationer, som bør opdateres, når du er på farten. 

Du kan nu vælge EasyPark som app i Apple CarPlay
Du kan nu vælge EasyPark som app i Apple CarPlay.

Rabat på parkering

Drejehjulet er væk

Der er heller ikke det velkendte drejehjul, som du kan bruge til at indstille parkeringen. I stedet vælger du mellem nogle foruddefinerede intervaller, der starter med 30 minutter og derefter indstilles i hele antal timer. Det betyder, at du kan komme til at betale for en længere parkering end ønsket. Men det opleves ikke som et problem, hvis du igen tilkobler mobilen til CarPlay, når du kører igen. For så popper muligheden for at stoppe parkeringsbetalingen via CarPlay frem, og dermed sikres det, at du ikke betaler mere end højst nødvendigt.

Normalt møder man et drejehjul i EasyParks p-app, men det findes ikke i CarPlay
Normalt møder man et drejehjul i EasyParks p-app, men det findes ikke i CarPlay.

CarPlay-udgaven af EasyPark-appen har ikke fundet sin endelige form. Der er skønhedsfejl, som den manglende visning af parkeringsarealet. Mere i øjenfaldende så ligner betalingskvitteringen noget fra et udviklingsmiljø, med tekster som "CarPlay.Info.Succes.Title". Dette skal nok blive opdateret inden længe, og selvom det forvirrer lidt pt., så ændrer det ikke på, at denne form for parkeringsbetaling er vejen frem. 

Husk at opdatere appen

Bemærk, at det ikke er alle mobiler, hvor selve EasyParks app opdateres automatisk. Så du skal tjekke, at du har den nyeste version af appen i Appstore. Dertil kommer at nogle biler kræver en genstart, før EasyPark dukker op i Apple CarPlay. Vi har prøvet det både med kabel og trådløst, og begge dele virker umiddelbart upåklageligt.