Nyt firma vil lade elbiler uden dikkedarer

Elbilister har fået en helt ny mulighed for at lade, når de er på farten. Allego hedder et nyt firma, som har faste priser uden abonnement. Almindelige betalingskort kan bruges.

Allegos tre første ladestationer i Danmark blev indviet 30. september. Her er det Slagelse.
Bilist

En ny udbyder af strøm til elektriske biler har gjort sit indtog langs de danske motorveje. Hollandske Allego, som kalder sig Europas største ladeoperatør, har åbnet de tre første lynladestationer i Danmark.

En station mere følger efter sidst på året, og firmaet ’søger aktivt’ efter flere steder.

Alle de nye stationer har en blanding af hurtigladere (50 kW) og lynladere (300 kW). Desuden er der også – usædvanligt for nye ladestationer – en chademo-lader.

Allego har netop indviet de tre første ladestationer i Danmark. En mere kommer inden nytår. Firmaet har nu stationer i 12 europæiske lande.  ​
Allego har netop indviet de tre første ladestationer i Danmark. En mere kommer inden nytår. Firmaet har nu stationer i 12 europæiske lande.

Allegos stationer

Odense <50>
Nørre Alslev (Falster) <43>
Slagelse <39>
Aarup (Vestfyn) <55>

Aarup åbner til december

Allego skiller sig ud ved at tilbyde betaling med gængse betalingskort (kontaktløs), som det kendes fra tankstationer, og det er ikke nødvendigt at oprette sig, have et abonnement eller have en app. Det er dog også muligt at betale med en såkaldt Smoov-app eller ladebrikker fra f.eks. Spirii og Eon.

Ladebrikker fra Plugsurfing fungerer ikke indtil videre, men der arbejdes på en teknisk løsning. Ladebrikker fra Clever kan ikke benyttes.

Uanset betalingsmåde er prisen grundlæggende helt fast. At benytte lynladeren koster 4,50 kr. pr. kilowatttime, mens taksten ved hurtigladeren er 3,25 kr. Dertil et startgebyr på 2,50 kr., som kan være lidt højere ved betaling via tredjepart. F.eks. er det samlede gebyr via Spirii 5,00 kr.

Få billig strøm til elbilen

Hos Allego kan man bl.a. betale med betalingskort. Det sker kontaktløst, og dermed kan f.eks. også Apple Pay benyttes.
Hos Allego kan man bl.a. betale med betalingskort. Det sker kontaktløst, og dermed kan f.eks. også Apple Pay benyttes.

Dette er Allego

Allego, som har hovedkvarter i Holland, kalder sig Europas største, uafhængige ladeoperatør og har 26.000 ladepunkter fordelt på 12 europæiske lande. De nye stationer er støttet af EU.

Ingen faciliteter

De nye ladestationer har ingen faciliteter overhovedet, ikke engang et halvtag. Der er dog mulighed for fastfood under ladningen, da stationen i Odense ligger ved en Sunset Boulevard, i Nørre Alselv kan man eventuelt besøge Go`on Gas Station eller Burger King, mens der ved Slagelse er valg mellem Burger King, Sunset Boulevard og Mc Donalds.

Med stationen ved Odense SØ er der samtidig optræk til landets første store ladepark med adskillige lade-firmaer.  Lige ved siden af ligger OKs nye ladestation, og i begyndelsen af 2022 indvier Clever et kæmpeanlæg samme sted.

FDMs guide til ladning