Er de nye trafikalarmer pengene værd?

Trafikalarmer er blevet populære blandt bilister. Nu kommer Saphe med en opdateret dims – og indfører abonnement på advarsler. Se her, hvad du skal vide, før du køber en.

Saphe-alarmen kan også advare mod havarerede biler i nødsporet.
Bilist

De startede med primært at advare mod fartfælder, enten de faste eller politiets mobile fartkameraer. Men siden da er trafikalarmerne videreudviklet, så de også kan vise forskellige faresituationer i trafikken. Dermed kan du i dag få advarsel om alt fra tabt gods til køkørsel. 

Mange advarsler kommer fra andre bilister, der selv har set et fartkamera eller en fare i trafikken. Men eksempelvis advarsler om køkørsel eller skolevej kommer via systemet, og mange af fartkontrollerne informerer politiet selv om. 

Det mest populære mærke, Saphe, har solgt over 800.000 enheder, siden deres første produkt kom på markedet i 2015. Og de har netop lanceret en ny generation, hvor de sænker prisen på selve trafikalarmen, samtidig med at de indfører abonnement på advarslerne. 

Produkterne hedder Drive Mini og Drive Pro og koster hhv. 99 og 249 kr., mens abonnementet på Club Saphe Premium koster 25 kr. om måneden eller 250 kr. om året. 

Saphe Drive Pro er topmodellen
Saphe Drive Pro viser konstant bilens hastighed og kan vise afstanden til de hændelser, den advarer imod.

Stor eller lille skærm

Begge enheder har en skærm og to tydelige knapper til at indrapportere farer i trafikken og fartkameraer. På begge kan du indstille, hvilke advarsler du vil have, så du kan fravælge f.eks. køkørsel eller bil i nødspor.

Dit ønske om størrelsen på skærmen er det, der reelt afgør valget mellem de to enheder. Drive Mini viser kun logoer for kommende farer, når det er aktuelt, ellers er skærmen sort. Den lille skærm viser ikke afstanden til faren så tydeligt. Til gengæld er enheden mindre og kan derfor lettere placeres et sted i bilen, hvor den er synlig og inden for rækkevidde. 

Den større Drive Pro har konstant skærmen tændt, så du hele tiden kan se bilens fart ud fra GPS-måling og en visning af fartskilte på danske motorveje. Det kan være en god vejledning, men de viste fartskilte er afhængige af, at informationerne i Club Saphe Premium er korrekte. Fartgrænserne ændres sjældent på motorvejsnettet, men der kan være lokale nedsættelser pga. vejarbejde eller ulykker. 

Drive Pros største fordel er, at den større skærm gør det nemmere at se fareadvarslerne og afstanden til åstedet. Dermed er det den bedste løsning for dem, som gerne vil have en grafisk visning af farer og fartkameraer, når man er på farten. 

Skærmen er mindre på Saphe Drive Mini
Saphe Drive Mini har en mindre skærm end Pro-modellen og har derfor en mere enkel grafisk visning.

Kan du nøjes med en app?

I biler med Apple CarPlay/Android Auto har man også andre muligheder for at få advarsler under kørslen. Eksempelvis appen Trafik Alarm, der koster 199 kr. om året, eller advarsler om fartkameraer i navigationsapps som TomTom Go. 

Når du tegner abonnement hos Saphe, får du samtidig aktiveret deres app Saphe Link. Og her kan du enten få advarsler via appen eller på bilens trykskærm via Apple CarPlay. Saphe arbejder også på en version til Android Auto, men den er ikke lanceret endnu. 

Generelt fungerer advarslerne i Saphe Link fint, dog er det ikke så let at bekræfte fartkameraer og farer i trafikken. 

Basismodellen fra Saphe, One+, advarer med et lydsignal.
Basisudgaven Saphe One+ har knapper, hvor man kan bekræfte, om der er fartkamera eller farer.

Advarsler uden abonnement

Ikke alle er glade for at betale et løbende abonnement. For dem har Saphe holdt fast i deres oprindelige produkt, der nu hedder One+ og koster 399 kr. Det har ligesom de skærmbaserede trafikalarmer to knapper, en til farer og en til fartkameraer. 

Den primære konkurrent er Ooono, der er kommet i den nye version Co-driver no1. Prisen er 329 kr. for produktet, der ligesom Saphe virker i flere lande i Europa. Ooono har kun én knap, så fartkameraer er ét tryk, mens farer i trafikken er to tryk.

Der er dog ingen skærme på disse produkter, så det er mere til dig, der ønsker at få en lydadvarsel på køreturen. Vil du have en visuel visning af, hvilke farer der venter, så bør du gå efter Drive Pro med den store skærm. Husk blot, at selvom indkøbsprisen er forholdsvis lav, så gør abonnementet det dyrere i længden. 

Find det bedste udstyr til din bil

Se det store udvalg af udstyr til dig og din bil på FDMshop.dk. Gode priser og hurtig levering.

Besøg FDMshop.dk