3. halvleg i Tyskland: Her er højdepunkterne mellem Danmarks kampe

14. juni starter EM i fodbold, og 10 tyske værtsbyer byder tusindvis af tilskuere velkommen. Vi er driblet i forvejen og har besøgt steder, man kan se mellem kampene i de byer, hvor Danmark skal spille. Vi husker dig også på alt det, du ikke må glemme på bilturen.

Følg bolden rundt i Tyskland
Bilist

Første fløjt til Europasmesterskaberne i herrefodbold lyder i München fredag d. 14. juni kl. 21 med åbningskampen mellem Tyskland og Skotland. Finalen spilles søndag d. 14. juli i Berlin. Fodboldfans kan se frem til en hel måned med 51 kampe og masser af turister på de tyske veje.

Vælger du at tage bilen til fodbold - eller bare på ferie til eller gennem Tyskland - er det en god idé at være forberedt.

Bilen og bagage

Det er afgørende er, at bilen kan klare hele turen, så tjek oliestanden og fyld sprinklervæske på. Se efter, om dæktrykket er korrekt, og se også om alle lygter virker. 

Når bilen pakkes, så undgå overlæs, og læg så vidt muligt de tungeste ting nederst. Er der tagboks, så læg de letteste ting derop. Undgå løse ting i kabinen.

Mærkater og regler

Foruden klaphat og fodboldtrøje er det vigtigt at have papirer og mærkater i orden. Kørekort, pas, det blå sygesikringskort og del 1 af bilens originale registreringsattest er obligatoriske.

I mange tyske storbyer er det nødvendigt med en miljømærkat, der kan købes hos FDM.

Når du er på vej

Det vil være et lykketræf at køre igennem Tyskland uden at holde i kø, men man kan måske undgå det værste ved at tage et kig på FDMs køprognose med oversigt over vejarbejder og risiko for kødannelser.

Det er også en god idé at sætte sig ind i færdselsreglerne i Tyskland.  

Læs alle FDMs råd til kør selv-ferien.

Herunder kan du læse mere om de tre byer, hvor det danske landshold spiller sine tre indledende kampe.

Danmarks første kamp

16. juni, Slovenien-Danmark

Find inspiration til kør selv-ferie til Stuttgart hos FDM travel (eksternt link)

UEFAs side om Stuttgart (eksternt link)

Danmarks anden kamp

20. juni, Danmark-England

Find inspiration til kør selv-ferie til Frankfurt hos FDM travel (eksternt link)

UEFAs side om Frankfurt (eksternt link)

Danmarks tredje kamp

25. juni, Danmark-Serbien

Find inspiration til kør selv-ferie til München hos FDM travel (eksternt link)

UEFAs side om München (eksternt link)

Har du brug for hjælp?

Husk, at du som medlem af FDM kan få personlig rådgivning om alle reglerne på kør selv-ferien. Du kan naturligvis altid købe mærkater og godt ferieudstyr i FDMshop.dk.

Bliv medlem