Er du også blevet snydt i registreringsafgift?

Har du fået indregistreret din nye bil efter 3. oktober sidste år, er der risiko for, at du har betalt mere for den, end du burde. Udregning af registreringsafgiften kan være forkert, viser FDMs gennemgang af slutsedler

Er du også blevet snydt i registreringsafgift?
Medlemsnyt

Har du købt bil i andet halvår af 2017 eller i begyndelsen af 2018, er der risiko for, at du har betalt for meget i registreringsafgift og dermed skal have penge retur.

Den seneste ændring af registreringsafgiften med virkning fra 3. oktober sidste år, har vist sig at volde nogle forhandlere problemer med udregningen af bilens samlede pris.

Hvis beløbet på din slutseddel ikke stemmer overens med beløbet på Skats hjemmeside, så er der tale om en fejl.

”Hver gang, der sker ændringer i registreringsafgiften, så er der usikkerhed om, hvad man skal betale i afgift til staten. Forhandleren, der beregner afgiften, kan komme til at lave en fejl, eller måske bevidst regne forkert til sin egen fordel, så det er en god idé at undersøge slutsedlen for at se, om du har betalt for meget i registreringsafgift”, siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.

Læs mere: FAQ om registreringsafgiften 2017

Han påpeger, at det kun gælder for biler, der er indregistreret, efter at de nye takster trådte i kraft 3. oktober 2017. Indregistrering sker typisk, når bilen leveres. Det er underordnet, hvornår slutsedlen er underskrevet.

Sådan fik Sandie hjælp

Sandie betalte for meget for sin bil

FDM har fået henvendelser fra flere medlemmer, der er i tvivl om de har betalt for meget i registreringsafgift. Flere af dem har fået hjælp af FDM til at få penge retur fra forhandleren.

Blandt dem Sandie Larsen, der 16. juni 2017 skrev under på en købsaftale om en Opel Crossland X til godt 212.000 kr. Men da hun fik den leveret 18. oktober – altså efter ændringen af registreringsafgiften, der trådte i kraft 3. oktober – forlangte forhandleren samme pris for bilen, selv om listeprisen var faldet pga. de nye afgifter.

”Han begrundede det med, at jeg i forvejen havde fået rabat på bilen, så den allerede lå under listeprisen. Han ville altså ikke give samme rabat på bilen som hidtil, for så ville han miste avance. Men jeg ville naturligvis have den samme rabat, som jeg fik, da jeg skrev under på slutsedlen”, forklarer Sandie Larsen.

6.281 kr. retur fra forhandleren

Hun blev tvunget til at underskrive en ny slutseddel, og det gjorde hun under protest og tog sagen via FDM og siden til Ankenævn for biler. Nævnet afgjorde, at bilkøberen skulle have 6.281 kr. retur.

”Hvis du er berettiget til at få nedsat registreringsafgiften, skal bilforhandleren selv sørge for, at den aftalte pris reguleres ned, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt. I det konkrete tilfælde fremgik det ikke af slutsedlen, at bilforhandleren kunne modregne med den rabat, der var givet, hvis afgifterne blev nedsat. Så derfor havde køber ret til at få både den aftalte rabat og afgiftsnedsættelsen oven i, forklarer advokat i FDM Casper Schad”, der har rådgivet Sandie Larsen i forløbet.

Bliv medlem

Har du penge til gode?

Du kan selv kontrollere beløbet

Skat har netop gjort det muligt for bilister at se, hvor meget registreringsafgift, der er betalt af et køretøj. Derfor er det nemt selv at kontrollere, om du har betalt for meget.

”Hvis beløbet på din slutseddel ikke stemmer overens med beløbet på Skats hjemmeside, så er der tale om en fejl. Du bør kontakte din forhandler for at gøre opmærksom på fejlen. Alternativt kan du kontakte FDM, der kan hjælpe med at genberegne registreringsafgiften og rådgive dig i processen med at få penge retur”, siger forbrugerøkonom Ilyas Dogru.

Oplysninger om betalt registreringsafgift kan ses på køretøjer tilbage til 6. juni 2012 på et link til Skats hjemmeside, som du finder her 

Læs mere: Lad FDM kontrollere din slutseddel

Kontakt FDM