Skifter du til sommerdæk hjemme eller ude?

Der er ved at være tid til at få sommerdæk på bilen. Uanset hvem, der skal skifte dine hjul, kan du få hjælp af FDM.

Uanset om du vil skifte hjul selv eller ej, har FDM mulighed for at hjælpe dig
Medlemsnyt

Vil du skifte hjul selv, eller få et værksted til det? Det skal du til at overveje - det er nemlig ved at være tid til at skifte til sommerdæk.

"Et sommerdæks konstruktion passer bedre til varmere temperaturer - vinterdæk er blødere, og bliver derfor for bløde i sommervarmen. Derudover er sommerdæk bedre til at bortlede de store mængder vand, man kan opleve på vejen om sommeren ", siger Jørgen Jørgensen fra FDMs Tekniske Rådgivning.

FDM kan hjælpe, uanset hvem, der skifter dine hjul. Du kan både få det gjort hos os, hos en af vores fordelspartnere, eller hjemme i indkørslen.

Skal du selv opbevare dine dæk?

Hvis du selv skal opbevare dine hjul, er det ikke ligegyldigt, hvor du gør det. Hjul opbevares bedste rengjorte, stablet oven på hinanden, tørt og køligt. Man kan med fordel mærke dækket med, hvor på bilen de har siddet.

Den nemme: Få skiftet hjul hos FDM

Vi skifter stadigvæk hjul på vores testcentre - vi har taget ekstra forholdsregler for at forhindre spredningen af coronavirus, men ellers er alting, som det plejer. Som medlem koster det 329 kr at få skiftet hjul, og du får poser med til at opbevare dit andet sæt. Er du ikke medlem, koster det 649 kr.

Vil du gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du opgradere dit medlemskab til FDM Komplet. Så får du 2 hjulskift og opbevaring af dæk med i dit årlige kontigent.

Bestil hjulskift

Som medlem kan også få skiftet dine hjul hos en af FDMs fordelspartnere - der kan du også købe nye dæk med FDM-rabat, hvis de gamle er ved at være slidt.

Ifølge loven skal du kun have 1,6 mm mønsterdybde tilbage på dine dæk, men FDM anbefaler, at du skifter allerede når der er 3 mm mønsterdybde tilbage. Sørg for, at der er mønsterdybde nok til hele sæsonen - er der præcis 3 mm tilbage, bliver dækket slidt ned på et farligt lavt niveau, længe inden sommeren er omme.

Få udstyret i orden

Hvis du vil være sikker på at komme igennem hjulskiftet sikkert og nemt, kan det betale sig at få det rigtige udstyr. På FDMshop.dk har vi alt inden for donkrafte, momentnøgler og andet.

Køb udstyr

Hvis du vil gøre det selv

Du kan også skifte dine hjul selv derhjemme. Det er billigere, men du skal bruge noget tid og knofedt på det. Jørgen Jørgensen har tre tips, som får dig godt igennem sæsonskiftet:

  1. Sørg for at der er nok mønsterdybde på hjulet til hele den kommende sæson,
  2. Brug en god donkraft på et stabilt underlag,
  3. Sørg for at hjulboltene bliver spændt med det rigtige moment.

Afhængig af din bil, skal du muligvis også have bilen forbi et værksted for at få nulstillet dine TPMS-ventiler.

Du kan se mere om, hvordan du selv skifter hjul på din bil, her.