Den længste biltur: Tesla på vej til Mars

Elon Musks aflagte Tesla Roadster er nu på vej på en uendelig rejse med 40.000 km i timen efter at være skudt til vejrs med verdens største raket. Første waypoint er såmænd Mars.

Tesla Roadster sendes afsted med Falcon Heavy
Fotograf:
Nyt om biler

Bizart. Men tilsyneladende autentisk.

Tesla-stifter Elon Musk har med vanlig sans for iscenesættelse kombineret sine to store lidenskaber, elbilfirmaet Tesla og rumfartsorganisationen Space X.

Derfor er hans gamle Tesla Roadster nu på vej mod Mars med op mod 40.000 km i timen. Rækkeviddeproblemet kan dermed siges at være fuldstændig afskaffet.

Se mere: Ekstrem sportsvogn skal holde fart i Tesla

Tesla som test af rumraket

Tesla Roadster klar til afgang.
Tesla Roadster klar til afgang på et stativ, der blev anbragt øverst i raketten. Fotos: Space X

Elbilens besynderlige skæbne skyldes, at den fungerede som last på den første testflyvning af Space X’ kæmperaket, Falcon Heavy. Det er den største raket siden de Saturn V-raketter, som i 1960erne sendte Apollo-fartøjerne til Månen.

Testflyvningen med den komplicerede kæmpemaskine var en succes. Kun smuttede det at få én ud af de tre løfteraketter tilbage til Jorden som planlagt.
 

Til Mars. Og videre til Solen. Og så tilbage...

Planen er, at Roadster ude ved den røde planet foretager en U-vending og suser tilbage til Solen.

Det ultimative mål for Falcon-raketterne er at sende mennesker til Mars, så derfor er selve rumskibet med Teslaen sendt den vej. Planen er, at Roadster ude ved den røde planet foretager en U-vending og suser tilbage til Solen. Her udføres atter en skarp vendemanøvre, hvorefter bilen returnerer mod Mars. Og så fremdeles. I al evighed. Helt bogstaveligt.
 

Se animation af opsendelsen og Teslaens solotur:

 

De to ton Roadster er ingenting for raketten, der kan fragte næsten 17 ton til Mars – eller 64 ton til lav jordbane.

Teslaens kredsløb
Teslaen kommer til at kredse mellem Solen og Mars.

Se mere: Audi vil køre på Månen

For fuld musik

Elbilens batteri er angiveligt ladet op, så musikanlægget skulle være i stand til spille undervejs. Playlisten indeholder tilsyneladende kun ét nummer, David Bowies 'Space Oddity'

Spaceman i Teslaen.
Spaceman fik en passende hilsen fra Tesla-folkene: DON'T PANIC!

Se mere: Sportsvogn er den mest solgte elbil

Bag styregrejerne sidder en testdummy iført en prototype på Space X’ rumdragt. Dukken med det passende navn Spaceman fik et sidste godt råd med fra de humoristiske folk hos Tesla. På bilens skærm stod med store tydelige bogstaver: DON'T PANIC.

Næppe noget dårligt råd til den ensomme fører af verdens suverænt længste biltur - med ukendt destination. Eller måske værre: Der er ingen.

Hvilken bil ville du sende ud i rummet? - Giv dit bud på Motors facebook-side