Rigtig rummelig på peugeotsk: Rifter

Peugeot Partner skifter navn til Rifter og bliver ekstra rummelig. Tilmed kommer der en forlænget version. Og selv om bilen er næsten identisk med Citroën Berlingo, har Rifter Peugeots særlig i-Cockpit.

Den korte udgave af Peugeot Rifter
Nyt om biler

Partner-navnet var åbenbart blevet for slidt eller for kedeligt, også selvom modellen i et stykke tid har haft den mærkelige tilføjelse Tepee.

I hvert fald har Peugeot opfundet et nyt navn til tredje generation af sin ’leisure activity vehicle’. Rifter er navnet på den helt nye generation, et navn der ifølge Peugeot skal lede tankerne hen på mod friluftslivet og en aktiv livsstil.

På engelsk (eller fransk) har ordet ingen direkte betydning, men synes afledt af ’rift’, der betyder kløft eller rift. På dansk har ’rifter’ en lidt kedelig betydning.

Den korte Rifter bagfra.
Den 'korte' Rifter er blevet mere rummelig end den hidtidige model, der kun fandtes i en længde. Her ses Rifter i den høje GT Line-version. Fotos: Peugeot

På engelsk (eller fransk) har Rifter ingen direkte betydning, men synes afledt af ’rift’, der betyder kløft eller rift. På dansk har ’rifter’ en lidt kedelig betydning.

Samme længde, mere plads

Den nye Rifter er som sine søskende Citroën Berlingo og Opel Combo blevet mere rummelig, selv om de udvendige mål er nogenlunde bevaret. Derudover tilbydes modellen som noget nyt i en forlænget udgave – plus 35 cm til hele 4,75 meter.

Både den almindelige version og den lange fås med valg mellem fem og syv sæder.

Se mere: Berlingo med endnu mere plads

Den lange udgave af Rifter.
Den lange Rifter er 35 cm længere end den normale udgave. Den ekstra plads kommer tredje række og bagagerummet til gavn.

Op til 2,7 kubikmeter gods

Bagagepladsen er blevet endnu større end før. Og det siger ikke så lidt. Den korte rummer minimum 597 liter og fra 1.414 liter med bagsædet lagt ned. Det er efter den gængse VDA-norm.

Et kik ind gennem Rifter.
Rifter fås med op til syv sæder - både i standardmodellen og i den lange som her.

Den lange snupper mindst 850 liter uden tredje række. Med anden række nedfældet og helt til loft når rummeligheden helt op på 2.700 liter.

Den forbedrede rummelighed kan til dels tilskrives den nye platform, der fortil er baseret på den nye EMP2-arkitektur, som også bruges til Peugeot-Citroëns nyeste, store personbiler. Det indebærer også det nyeste i sikkerhedsudstyr, bl.a. nødbremse.

Bagtil bruges modificerede byggeklodser fra den nuværende Rifter. Det kan forklare, hvorfor Rifter & co. har brændstofdækslet i den 'forkerte' (venstre) side i modsætning til 308 og 3008. 

Oplukkelig bagrude.
Praktisk: Rifter fås med oplukkelig bagrude.

Op til 130 hk

Motorprogrammet er kendte varer fra PSAs hylder. Uanset om man vælger benzin eller diesel går ydelsen op til 130 hk. Firehjulstræk bliver en mulighed senere, men ikke nødvendigvis i Danmark.

Rifter er stadig kasseformet (der kommer også en varevognsudgave), men har lånt designelementer fra SUV-verdenen: høj indstigning og siddehøjde, store hjul, beskyttelsespaneler ved kofanger, hjulkasser og dørpaneler samt lidt større frihøjde.

Har Peugeots særlige i-Cockpit

Ved førerpladsen skiller Rifter sig tydeligt ud fra Berlingo ved at have mærkets i-Cockpit. Det indebærer et lille rat og et instrumenthus, der sidder over rattet.

Førerpladsen i Rifter.
Rifter har samme type i-Cockpit som mærkets nyere personbiler. 

Se mere: Peugeot siger farvel til klassiske instrumenter

Ottetommers trykskærm og headup-display kan tilvælges, ligesom Rifter kan fås i Peugeots luksuriøse GT Line-version.

Rifter får premiere på Genève-udstillingen først i marts og når til Danmark til september.

Se mere: Partner klar til nye forhold