Den helt vilde luksus i sær indpakning

Mercedes vil lokke de rigeste kunder til med en højst usædvanlig blanding af sedan og SUV under Maybach-navnet. Den kæmpestore elbil er tiltænkt kineserne. Standardudstyr: tesæt.

Mercedes-Maybach sedan-SUV.
Nyt om biler

Der gælder åbenbart særlige designregler, når biler til verdens allermest rige skal skabes. Rolls-Royce’ og Bentleys store SUV-modeller skiller sig ud med anderledes og bombastisk design.

Men nu ser det ud til, at Mercedes trumfer med aparte design. Mærkets super-luksus-afdeling, Mercedes-Maybach, viser nu på Beijing-udstillingen denne monstrøse blanding af SUV og sedan kaldet Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Se mere: Bentley for fuld fart ud i terrænet

Beregnet til kinesere

Konceptbilen med det lange navn Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.
Konceptbilen med det lange navn Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury har et temmelig aparte, men også fornyende design. Fotos: Daimler

Men da bilen primært er tiltænkt rige kinesere, og SUV’er og sedaner er de to mest populære biltyper på de kanter, er det sikkert meget godt tænkt.

Men da bilen primært er tiltænkt rige kinesere, og SUV’er og sedaner er de to mest populære biltyper på de kanter, er det sikkert meget godt tænkt.

Udstillingsbilens ’Vision’ i navnet fortæller, at det ikke er en færdig bil, men en vision. Der plejer dog ikke at være særlig langt fra ’vision’ til produktionsklar bil, hverken når det gælder tid eller de ændringer, der måtte komme.

Se mere: Offroad-bamsen kommer ud af sit hi

Fire elmotorer: 750 hk

Konceptbilen er 5,26 meter lang og kan bedst beskrives som en SUV med udvendigt bagagerum. Den er en ren elbil med fire elmotorer med tilsammen voldsomme 550 kW (750 hk).

Førerpladsen.
Førerpladsen er holdt i en ganske enkel stil. Det er jo et sted til tjenestefolk.

Den officielle rækkevidde er på 500 km efter den gamle EU-standard. Batteriet indeholder ca. 80 kWh brugbar energi.

Ved hjælp af ekstrem hurtigladning, 350 kW, kan der en gang i fremtiden ’tankes’ 100 km rækkevidde på fem minutter.

Luksusbagsæde med tesæt

Bagsæderne i Mercedes-Maybach'en.
Finere bliver det ikke. Der er ultimativ luksus for to, som kan nyde friskbrygget te.

Bagsædet er det vigtigste i en sådan bil, der normalt vil blive kørt af en chauffør. Der er to ultra-luksuriøse sæder, der kan indstilles på alle måder, og udstillingsbilen er forsynet med et eksklusivt tesæt i midterkonsollen.

Vi er vel i Kina.

Se mere: Den vilde luksus har fået nyt ansigt