Skoda klar med snyde-SUV til kinesere

En tredje, mindre Skoda-SUV vises nu, men bilen bliver en skrabet crossover uden firehjulstræk. Og så er den i øvrigt kun beregnet til kinesere. Men en fjerde Skoda-nyhed er på vej i Europa.

Skodas tre SUV-modeller.
Nyt om biler

Kamiq lyder det nærmest grønlandske navn, som Skoda har givet sin nyeste model. Den SUV-agtige model skal supplere de to større offroadere, Karoq og Kodiaq, men der kommer ingen Kamiq til hverken Grønland eller Europa i det hele taget.

Den nye model er nemlig beregnet udelukkende til Kina, og det er også her, den skal fremstilles, og hvor den lige nu har verdenspremiere.

Se mere: Skoda på vej til elbil-æra

Mentalt og teknisk en Rapid

Der er en grund til, at Kamiq holder sig i Kina. Den ligner ganske vist sine større søskende, men der er tale om en discount-udgave på samme måde, som Rapid er et mere simpelt og billigt alternativ til Octavia.

Skoda Kamiq.
Skoda Kamiq har betydelig lighed med Karoq og andre nye Skoda'er, men er teknisk og mentalt beslægtet med Rapid. Fotos: Skoda

Teknisk er den ifølge Motors oplysninger da også ganske anderledes end mærkets nye modeller. Mens Karoq og Kodiaq er baseret på Volkswagens nye, avancerede MQB-platform, skulle Kamiq være bygget på netop Rapid-teknik – dvs. koncernens ældre byggeklodser.

Se mere: Skoda Karoq - høj bil med udsigt

Mens Karoq og Kodiaq er baseret på Volkswagens nye, avancerede MQB-platform, skulle Kamiq være bygget på netop Rapid-teknik – dvs. koncernens ældre byggeklodser.

Selvom der i Kina er enorm efterspørgsel på eksklusive og dyre biler, er der også mange førstegangskøbere, der ikke har mange penge. Og her skal Kamiq konkurrere med de kinesiske mærker, der stormer frem med billige SUV-modeller.  

Ingen firehjulstræk

Det indebærer med stor sandsynlighed, at bilen ikke vil kunne fås med firehjulstræk. Der kommer heller ingen el- eller hybridversioner.

Kamiq i profil.
Kamiq er en anelse mindre end Karoq, særligt smallere, men formentlig væsentlig billigere. Her i profil er designet klart mindre SUV-agtigt og solidt end på Karoq/Kodiaq.

Selvom den nye Kamiq er en skrabet bil til Kina, er der også spændende nyheder på vej til europæiske Skoda-købere.

Om kort tid: fem Skoda-SUV'er

Yderligere to SUV/crossover-modeller vises inden for det næste år. Først gælder det sandsynligvis en ’coupé’-udgave af Kodiaq kaldet Kodiaq GT. Også her kunne kineserne få den solo, ikke af teknologiske grunde, men fordi Skoda ikke har kapacitet til at bygge den i Europa.

Se mere: Skoda lufter Fabia som SUV

Sikkert og vist og mere relevant her i Danmark er ankomsten af en lille crossover som pendant til Seat Arona. Den Skoda, som er vist som konceptbilen Vision X, er klar i Danmark i foråret 2019.

Se mere: Kineserne drømmer om at køre i SUV