Zådan: Z4 er tilbage i storform

BMW viser sin helt nye Z4, men indtil videre er det en snigpremiere i Californien. Fakta må vi vente med, og salget begynder først til foråret 2019.

BMW Z4
Nyt om biler

Den har været væk længe, og dens afløser har været omtalt endnu længere. Men nu viser BMW anden generation af sin kompakte roadster, Z4.

Det sker i form af en snigpremiere ved den eksklusive biludstilling og biltræf på Pebble Beach i Californien. Bilen som sådan er nemlig først klar til kunderne hen på foråret 2019, og tekniske oplysninger holder BMW tilbage indtil primo oktober.

Z4 oppefra
BMW Z4 er en roadster, dvs. åben bil med plads til to. Fotos: BMW

Men designet er ingen hemmelighed længere. Billederne viser en meget dynamisk og emotionelt designet bil med mange ’effekter’ i form af skarpe kanten mv. på karrosseriet.

Stadig stofkaleche

Vi ser også, at BMW holder fast i den klassiske konstruktion med stofkaleche.

Billederne viser en meget dynamisk og emotionelt designet bil med mange ’effekter’ i form af skarpe kanten mv. på karrosseriet.

Hverken formgivning eller stofkaleche kommer som en overraskelse, efter at BMW for et år siden viste Concept Z4 – også på Pebble Beach.

Se mere: BMWs luksuscoupé er tilbage

Udstillingsbilen i Californien kaldes First Edition og er en M40i i farven Frozen Orange. Den farve passer perfekt til den californiske sol, mener BMW – en sol, der kan ses gå ned over Stillehavet fra Pebble Beach.

Z4 bagfra.
Z4 har skarpe kanter, både hen ad siden og på bagpartiet.

M40 med 340 hk

Den baghjulstrukne roadster har klassiske BMW-kendetegn som central siddeposition, lavt tyngdepunkt og 50:50-vægtfordeling.

M40i-modellen har 340 hk, sekscylindret rækkemotor, elektroniske støddæmpere og elektronisk spærredifferentiale. 0-100 km/t. klares på 4,6 sekunder.

Lyst til åben bil? Bliv inspireret på biler.dk

Kabinen i Z4.
Kabinen i Z4 er mindre ekspressiv end det udvendige design, men der er nye digitale funktioner, bl.a. det lille display mellem luftdyserne.

Motor mener

Det er et yderst lille hjørne af bilsalget, en roadster tager sig af - og interessen ebber hurtigt ud efter lanceringen. Men dejligt at se at der stadig er plads til disse drømmebiler. Og med det design har Z4 helt sikkert et godt udgangspunkt for at klare sig godt.

Platformen til Z4 har BMW udviklet i samarbejde med Toyota, som bruger den til sin genopstandne Supra. Toyotaen bliver en lukket coupé..

Begge modeller ventes bygget hos Magna Steyr i Østrig.

Se mere: Japansk sportsvogn klar til storstilet comeback