Cupra får ny crossover

Formentor er en plugin-hybrid, som varsler en helt ny model fra Cupra, Seats sportslige undermærke. Det er første gang, at Cupra får sin egen, selvstændige model.

Cupra Formentor - en plugin-hybrid.
Fotograf:
Nyt om biler

Cupra må være et af Europas mindst kendte bilmærker, men her ved mærkets etårs fødselsdag slår Cupra højlydt på tromme for sig selv. Det sker ved at præsentere konceptbilen Formentor på den toneangivende biludstilling i Genève tidligt i marts.

Selv om Cupra betegner Formentor som en konceptbil, er der ingen tvivl om, at en bil, der ligner til forveksling, er tæt på at gå i produktion.

Selv om Cupra betegner Formentor som en konceptbil, er der ingen tvivl om, at en bil, der ligner til forveksling, er tæt på at gå i produktion.

Motor har en formodning om, at bilen kan leveres en gang til efteråret 2019.

Formentor er en kompakt crossover med stilelementer fra en coupé.

Konceptbilen Formentor har tofarvet karrosseri.
Cupra Formentor ser ud til at være en Nissan Qashqai-konkurrent. Det tofarvede karrosseri skal minde om et robust terrængående køretøj, men Formentors æstetiske design giver en lettere profil, mener Cupra.  

Første plugin-hybrid

Interessant er, at Cupra-modellen i den viste udgave er en plugin-hybrid. Det er første gang, vi ser den miljø-teknologi fra Cupra/Seat. Benzin- og elmotor yder tilsammen 245 hk, som sendes til (tilsyneladende kun) forhjulene via DSG-automatgear. Den sportslige bil kan køre 50 km på el alene efter den nye norm. Det svare til 70 km efter den gamle målemetode.

Se mere: Tag godt imod Cupra Ateca

Cupra Formentor er en konceptbil, men den 'rigtige' bil vil være nærmest magen til.
Cupra Formentor er en konceptbil, men den 'rigtige' bil vil være nærmest magen til. Navnet er bliver også bevaret.

Mellem Arona og Ateca

Motor mener

Det er interessant, at Cupra udvider programmet og får sin helt egen model. Og at Seat/Cupra er klar med en plugin-hybrid.

Den nye crossover fra Seats undermærket Cupra ser ud til at placere sig mellem den lille Arona og den mellemstore Ateca – og kan dermed blive en nær konkurrent til den populære Nissan Qashqai.

Modermærket Seat får senere i år også en ny model i form af den næste Leon, Seats svar på VW Golf.

Se mere: Nyt bilmærke til Danmark: Cupra

Førerpladsen i Formentor har bl.a. en 10-tommer trykskærm.
Førerpladsen i Formentor har bl.a. en 10-tommer trykskærm. Selve instrumenthuset er også helt digitalt.

Se hvornår de nye biler kommer