BMW med frit valg: benzin, diesel, el, hybrid

Alle BMWs væsentlige modelserie vil blive tilbudt med valg mellem fire typer fremdrift: benzin, diesel, ren el og plugin-hybrid. X3 bliver først med alle fire muligheder.

BMW X3 debuterer i Geneve som plugin-hybrid.
Nyt om biler

Fremtiden er elektrisk, men der er længe til, at hele bilsalget udelukkende vil bestå af rene elbiler, plugin-hybrider og eventuelt brintbiler.

Det vurderer de etablerede bilproducenter, som trods store ambitioner, omlægninger og tunge investeringer forventer, at konventionelle eller let elektrificerede modeller vil udgøre langt størstedelen af salget i 2025 – altså om seks år.

Derfor er det en kompleks overgangsperiode, bilindustrien – og bilkøberne – går ind i. BMW løser opgaven med en ny strategi, der betyder, at alle væsentlige modelserie skal tilbydes med alle typer drivline: benzin, diesel, plugin-hybrid og ren batteridrift.

Derfor er det en kompleks overgangsperiode, bilindustrien – og bilkøberne – går ind i.

BMW skifter strategi

Det er ikke blot en ambitiøs og kompleks modelpolitik, den er også markant anderledes end hidtil. BMW har indtil nu ment, at elektriske biler skulle bygges på deres egne, specialiserede platforme og i øvrigt også havde deres eget, særegne udseende.

BMW 2-serie får øget rækkevidden på strøm.
BMW 2-serie Active Tourer får øget rækkevidden på strøm i kraft af et nyt batteri. 57 km hedder det officielle tal nu. Fotos: Torben Arent

I fremtiden bliver det ikke særlig synligt, hvilken slags motor der ligger i en ny BMW. Alle modeller udvikles til at kunne det hele. Første alt-mulig-brændsel-model bliver X3, som BMW på Genève-udstillingen viser som nyudviklet plugin-hybrid.

Se Motors test af X3 med dieselmotor

Modellen hedder xDrive30e og har firecylindret benzinmotor foruden elmotor. Den samlede ydelse er 252 hk, kortvarigt kan den øges med 41 hk til næsten 300 hk, når der skrues ekstra op for elmotoren.

50 km på strøm

Firehjulstrækket er mekanisk, idet elmotoren er bygget sammen med gearkassen.

Rækkevidde på strøm er 50 km, og den officielle brændstoføkonomi er 41,7 km pr. liter.

Denne model kommer til Danmark i begyndelsen af 2020, og omtrent midt i 2020 er den rent elektriske udgave klar. Den hedder iX3. Elbilens præstationer kendes endnu ikke.

Se alle de elektriske biler på Genèveudstillingen

BMW 7-serie nu med strømstik.
I forbindelse med sit facelift kan BMWs store 7-serie fås som plugin-hybrid, både den normale og den ekstra lange.

Mens de rent elektriske biler, bortset fra den aldrende i3, er halvandet til to år borte, viser BMW på Genèveudstillingen en stribe plugin-hybrider – kendetegnet ved  

Ud over X3 er det bl.a. 225xe Active Tourer, der har fået øget rækkevidden på strøm til 57 km, og 530e sedan, som kommer helt op på 64 km. Disse to er klar til sommer.

Andre plugin-hybrider er 330e sedan, X5 xDrive45e samt den fornyede 7-serie, kaldet 745e.

Se alle nyhederne fra Genèveudstillingen 2019