Den elegante Mercedes er frisk igen

Mercedes-Benz føjer endnu en model til sin kompakte A-klasse-familie: den store CLA Shooting Brake. Den er lige så stor som C-klassen.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake er 4,69 meter lang.
Nyt om biler

CLA Shooting Brake er det tætteste, Mercedes-Benz’ kompakte A-klasse kommer på en stationcar. Men den er faktisk ret tæt på i anvendelighed, samtidig med at den udstråler det, som særligt skiller den ud: stil.

Det langstrakte karrosseri med den faldende taglinje og coupéagtige bagparti giver bilen en høj grad af elegance, samtidig med at bagagerummet er vældig stort: 505 liter. Det er en bagatel mere end den nuværende generation.

Shooting Brake - en blanding mellem coupé, hatchback og stationcar - er en sjælden karosseriform. Kia er stort set eneste i med samme idé i samme størrelse - med Proceed.

CLA Shooting Brake har en anden front end A-klassen.
CLA Shooting Brake har en anden front end A-klassen: Grill'en hælder fremad. Fotos: Torben Arent

Se mere: Kæk koreaner med både form og funktion

Det langstrakte karrosseri med den faldende taglinje og coupéagtige bagparti giver bilen en høj grad af elegance.

Den nye CLA Shooting Brake, der er Mercedes-Benz største nyhed på Genève-udstillingen, er i det hele taget vokset lidt på alle ledder. Den er fem cm større end første generation både i længde og bredde, tre cm større i akselafstand og fem-seks cm i sporvidde.

Lige så stor som C-klassen

Dermed er den reelt lige så stor som C-klassen. Totallængden er den samme, mens akselafstanden trods alt er lidt mindre.

En væsentlig forskel på de to er de trækkende hjul: Mens C-klassen er baghjulstrukket, har CLA og resten af de øvrige A-klasse-medlemmer forhjulstræk.

Motorer, udstyr og anden teknik har CLA Shooting Brake fælles med de andre A-klassemodeller.

Se mere: Mercedes A-klasse - et lille stjerneskud

CLA Shooting Brake i profil.
CLA Shooting Brake er en stor bil med en længde på 4,69 meter. Det er reelt det samme som C-klassen, både sedan og stationcar.

Snart syv i familien

CLA Coupé, der blev vist i 2018, kommer i handlen til maj, mens Shooting Brake må vente til september.

A-klasse-familien består nu, ud over kernemodellen, den femdørs A-klasse, af A-klasse sedan (klar i april), B-klasse, CLA Coupé og CLA Shooting Brake. Til efteråret vises SUV’en GLB og i 2020 crossoveren GLA.

Dermed er familien oppe på syv medlemmer. Det er planen, at der skal være otte.

Se alle nyhederne fra Genève-udstillingen 2019