Kia skruer mere op for strømmen

Selv om Kia er blevet en seriøs elbil-producent med to nye elbiler, viser mærket nu næste skridt i elektrificering. Konceptbilen Imagine varsler en modelfamilie udelukkende udviklet til el.

Kia Imagine har verdenspremiere på Genève-udstillingen.
Fotograf:

Foto

Torben Arent
Nyt om biler

To helt nye elbiler lancerer Kia i disse uger i Danmark, e-Niro og Soul EV. Begge kan ses på årets Genève-udstilling, hvor Soul EV har europapremiere. Men der står faktisk endnu en elbil.

Imagine hedder bilen, som er et koncept uden konkret produktionsdato, men alligevel er den spændende. Den viser, at Kia inden længe lancerer endnu en elektrisk bil.

Se elbilerne der kommer i 2019 og 2020

Kun som batteribil

Den viser, at Kia inden længe lancerer endnu en elektrisk bil.

Mens Niro er udviklet til el, hybrid og opladningshybrid, og Niro både er el og benzin, bliver den næste generation kun med ren eldrift.

Imagine er bygget på en hel ny platform, kun beregnet til el. Dermed svarer den til Volkswagens MEB-platform, der skal bruges til VW ID-elbiler og lignende rene elmodeller fra Seat, Skoda og Audi.

Kia Imagine er en forsmag på kommende elbiler fra Kia.
Kia Imagine er en forsmag på kommende elbiler fra Kia. Men det er ikke sikkert, der lige kommer en model med denne facon. Fotos: Torben Arent

Se mere: VW følger strømmen

Kia fortæller intet om tekniske egenskaber eller hvornår, den første variant af Imagine er klar. Et kvalificeret gæt er dog, at det bliver i løbet af 2020.

'Passion og køreglæde'

Dermed vil Kia med konceptbilen fokusere på, at elbilerne skal udstråle passion og køreglæde. Det gør den med en smart, lidt udefinerlig karrosseriform, der måske bedst kan beskrives som en fastback, men med crossovertræk.

I hvert fald er der tale om en kompakt bil på størrelse omtrent som Kia Ceed.

Se alle Genève-nyhederne

Kia Imagine er en slags fastback med crossovertræk.
Kia Imagine er en slags fastback med crossovertræk.