Mitsubishi klar med ny SUV

Næste generation af Mitsubishis mellemstore ASX har verdenspremiere på Genève-udstillingen og er i Danmark til efteråret. Ingen hybridteknik under motorhjelmen.

Mitsubishis fornyede ASX.
Fotograf:

Foto

Torben Arent
Nyt om biler

En ny Mitsubishi ASX er i farvandet. Efter sin verdenspremiere på Genève-udstillingen her i marts ventes den mellemstore SUV at være hos danske forhandlere til september eller oktober.

Bilen er tilsyneladende helt ny, og det giver omsider mulighed for det nyeste sikkerhedsudstyr som nødbremse. ASX stammer fra 2010 og har i perioder fantes i en Citroën- og Peugeot-udgaver.

Motorprogrammet bliver yderst begrænset. Tilsyneladende er eneste motor en 2.0 benzin.

Se mere: Japansk/fransk Citroën C4 Aircross

Designet er ikke just bilens stærke og alenlangt fra de ganske smarte, strømlinjede konceptbiler, Mitsubishi har vist gennem tiden - men tilsyneladende nærmest 'forgæves'.

Mitsubishi ASX bagfra.
ASX fås kun med én motor, men til gengæld er der valg mellem både for/firehjulstræk og manuelt/automatisk gear. 

Fronten på ASX kunne ligne en konceptbil, men er det ikke. De voldsomme 'krom'-paneler i grill'en og de store firkantede tågelygter får bilen til at fremstå voldsom, nærmest lidt vulgær.

Se mere: Mitsubishi Eclipse Cross - svært at være ny i klassen

Motorprogrammet bliver yderst begrænset. Tilsyneladende er eneste motor en 2.0 benzin, som kendes fra den større Outlander. Ydelsen er 150 hk.

Fronten på Mitsubishi ASX - ikke særlig køn.
Nej, det er ikke en konceptbil. Fronten på ASX virker særdeles uelegant. De voldsomme 'alu'-paneler i grill'en og de store firkantede tågelygter får bilen til at fremstå voldsom, nærmest lidt vulgær. 

Se alle Genève-nyhederne

Ingen plugin-hybrid

Motor mener

Kun én eneste motor og hverken hybrid eller diesel er en ulempe ved ASX. Og hvis der i Genève havde været en konkurrence om grimmeste nyhed blandt produktionsbiler, havde Mitsubishien haft en god vinderchance.

Der tales slet ikke om plugin-hybrid, som ellers er Mitsubishis trumfkort i Outlander.

Til gengæld bliver der valg mellem både forhjulstræk og firehjulstræk og mellem manuelt og automatisk gear.

Mitsubishi ASX har haft meget svingende salgstal i Danmark. Modellen var kortvarigt ganske populær, særligt i kraft af interessante leasingpriser.

Interesseret i en ny Mitsubishi? Se mulighederne på Biler.dk