Ford: 16 biler med strøm

Den grønne omstilling hos Ford kommer op i fart, når de otte første af ialt 16 elektrificerede biler dukker op inden årets udgang. Næste år er mærket klar med sin første rene elbil, en Tesla-konkurrent med op til 600 km rækkevidde.

På et stort anlagt show i Amsterdam har Ford løftet sløret for sin satsning på eldrevne biler.
Fotograf:

Foto

Ford
Nyt om biler

Alle nye modeller fra Ford skal have en elmotor ombord. Enten som en lille hjælp til en benzin- eller dieselmotor, eller som en stor og kraftig enhed, der kan få bilen til at køre på strøm i længere tid ad gangen.

Egentlige elbiler med store batterier og rækkevidder på op til 600 km venter også lige om hjørnet.

I Danmark er det hybridudgaver af Fiesta, Focus og Mondeo, der i første omgang dukker op.

Egentlige elbiler med store batterier og rækkevidder på op til 600 km venter også lige om hjørnet.

Efter sommerferien kommer en ny Kuga. Den vil for første gang kunne fås som en plugin-hybrid med omkring 50 km's rækkevidde på en opladning.

Ford Mondeo Stationcar kommer nu også som hybrid. Der er tale om en benzinmotor som arbejder sammen med en elmotor via CVT-gear.
Ford Mondeo Stationcar kommer nu også som hybrid. Der er tale om en benzinmotor, som arbejder sammen med en elmotor via CVT-gear. Teknikken findes i firedørsudgaven af Mondeo.

Kuga vil desuden kunne fås i en mildhybrid-version samt som hybrid, hvor der er mindre batterier og mindre elmotorer. På den måde kan man vælge en version, der passer til ens behov.

Se mere: Elektrisk start på 2019: Elbiler femdobler

En mere amerikansk inspireret kæmpe-SUV i form af den nye Explorer dukker ligeledes op sidst på året med en sekscylindret benzinmotor, der er koblet sammen med en elmotor og et stort batteri, så bilen kan køre over 40 km på strøm alene.

Puma passer perfekt

Men det er nok den helt nye Puma, der vil være mest relevant for os danskere. Det er en mini-SUV, og den dukker ligeledes op til efteråret. Den er det man kalder for en mild hybrid, idet der kun er en lille elmotor til at hjælpe den trecylindrede benzinmotor ved igangsætning. Resultatet er dog ifølge Ford forbløffende effektivt, og samlet vil motorerne tilsammen yde 155 hk.

Det er samme teknik der i første omgang dukker op i både Fiesta og Focus.

For Ford er der tale om en enorm satsning på eldrift. 16 nye modeller er på vej som et led i den grønne omstilling.

Se mere: VW følger strømmen

For at nå op på 16 nyheder tæller Ford dog f.eks. Kuga med tre gange, idet den kommer som både mildhybrid, hybrid og plugin-hybrid.

Den store Ford Explorer kommer nu til Europa.
Den store Ford Explorer kommer nu til Europa. Der er tale om en plugin-hybrid, hvor elmotoren arbejder sammen med en sekscylindret benzinmotor på 3,0 liter. Den trækker normalt på baghjulene, men kobler firehjulstrækket til ved behov. Den må trække 2,5 ton og har plads til syv.

Udover de nævnte personbiler kommer der også flere varevogne som hybrider - med eller uden opladning. En helt eldrevet varevogn er også på trapperne. Den er efter en længere tids testperiode i London nu klar til egentlig produktion.

Fords nye elbiler

2019
Fiesta mildhybrid 155 hk
Focus mildhybrid 155 hk
Mondeo st.car hybrid
Kuga plugin-hybrid, hybrid og mildhybrid
Explorer plugin-hybrid
Tourneo Custom plugin- hybrid
Transit Custom plugin- hybrid
Puma mildhybrid

2020
Elektrisk SUV

2021
E​​​​​ldrevet Ford Transit

Elbil kører op til 600 km

I 2020 kommer Ford med sin første elbil i form af en Mustang-inspireret SUV med rækkevidde på op til 600 km.

Den dukker op samtidig med, at Ford i samarbejde med europæiske bilproducenter når op på 400 lynladere langs europæiske motorveje fra Norge, ned gennem Sverige, Danmark, Tyskland og mange flere lande.

Ideen er, at der kun skal være ca. 120 km mellem hver ladestation, der kan lade med op til 350 kW – tæt på 100 gange så kraftigt som en almindelig hjemmelader kan i dag.

Alt om livet med elbil