Mercedes-SUV med rummelig ambition

Mercedes-Benz viser nu den færdige udgave af sin helt nye kompakt-SUV, GLB. Dermed får mærket for første gang en direkte udfordrer til Audi Q3, BMW X1 og Volvo XC 40. GLB skiller sig ud ved at have plads til syv.

Mercedes GLB er en syvpersoners SUV i kompaktklassen.
Nyt om biler

SUV-familien hos Mercedes-Benz bliver snart endnu større. Mærket viser nu den kompakte, men langt fra lille GLB, som klemmer sig ind mellem crossoveren GLA og den halvstore GLC.

Dermed får Mercedes for første gang en direkte konkurrent til Audi Q3, BMW X1/X2, Volvo XC 40 og Jaguar E-Pace.

Dermed får Mercedes for første gang en direkte konkurrent til Audi Q3, BMW X1/X2, Volvo XC 40 og Jaguar E-pace. Også VW Tiguan Allspace og dens to søskende hos Skoda og Seat kunne være konkurrenter.

GLA, som snart kommer i en ny generation, har været meget lav og personbilsagtig til at være en rigtig SUV.

GLB har en meget stejl bagende.
GLB har en meget stejl bagende. Det giver god plads, inklusive til en tredje sæderække. Fotos: Mercedes-Benz

Mercedes viste i april en konceptudgave af GLB, i temmelig rustik indpakning, men nu er den rigtige version altså sluppet ud i lyset. Bilen kommer i handlen sidst på året.

Se mere: Mercedes får SUV med kant

GLB er teknisk baseret på den nye A-klasse-familie, men er betydeligt større end de øvrige varianter (A-klasse, A-klasse sedan, B-klasse, CLA Shooting Brake og CLA Coupé).

Akselafstanden er således øget ti cm til 2,83 meter, mens længden er 21 cm større end dagens GLA og når op på 4,63 meter.

Se mere: Mercedes A-klasse - et lille stjerneskud

GLB er 4,63 meter lang og har en stor akselafstand.
GLB er 4,63 meter lang og har en stor akselafstand - ti cm mere end A-klassen og B-klassen.

Det betyder også, at GLB kommer meget tæt på GLC, særlig med plads i kabinen og i bagagerummet. Det er opnået ved at gøre bilen forholdsvis høj og give den en stejl bagende.

560 liter kan der være i bagagerummet. Det er mere end i GLC. Forskellen bliver større, når man måler med bagsædet lagt ned.

GLB fås med to ekstra sæder bagest.
Mercedes GLB fås med to ekstra sæder bagest. Officielt er det til personer på maks. 1,68 meter.

Det bliver dog en smule mindre, hvis man vælger versionen med syv sæder. De to bageste sæder er forbeholdt børn og mindre personer, idet Mercedes angiver en maksimal, komfortabel personhøjde på 1,68 m.

Bliv medlem og få Motor

Motorerne går igen fra den øvrige A-klasse-familie. I første omgang tilbydes: 200 og 250 4Matic samt 200 d, 200d 4Matic 220 d 4Matic. Alle udgaver har dobbeltkoblingsgear.

Førerpladsen i GLB.
Førerpladsen i GLB kendes fra A-klassen på de fem turbine-agtige luftdyser. He er det en ekstra pyntet introduktionsmodel.

En ny funktion er et særligt offroad-lys. 4MATIC-modellerne med en offroad-pakke fås med særlige LED-forlygter, der skulle gøre det nemmere at se forhindringer i mørke. Bilens drejelygter vil da under 50 km/t. være konstant tændte.

De ni medlemmer af Mercedes-Benz’ SUV-familie: GLA, GLC, GLE, GLS, EQC og G-klasse samt coupéudgaver af GLC og GLE.

Fronten på Mercedes GLB.
Denne version af GLB er i den særlige lanceringsudgave Edition 1. Den er pyntet lidt i forhold til standardmodellen.