Mercedes får ny SUV med kant

GLB er det logiske navn på en ny Mercedes-Benz-model, der placerer sig mellem GLA og GLC. Den nye SUV vises nu som konceptbil i Kina, men er klar i Europa sidst på året.

Mercedes-Benz GLB som koncept.
Nyt om biler

Der er ikke meget SUV over den model, som i dag er Mercedes’ bud i den kompakte SUV-klasse. GLA er lav, nærmest feminin i sit design og temmelig tæt på en hatchback. Den kan højst kaldes en crossover.

Ikke noget galt i det. Men Mercedes-Benz har misset nogle kunder, der går efter en lille luksus-SUV.

Første kik på den nye GLB får vi på biludstillingen i Shanghai, Kina. Her står bilen i form af Concept GLB.

Det bliver der snart rettet op på.

Svaret hedder som ventet GLB, og det er ikke bare en model større end dagens GLA.

Se mere: Mercedes GLA: godt skjult SUV

Mercedes GLB har kant.
Mercedes-Benz er en bil med kant. Indtil videre er det kun konceptudgaven, vi får se, men det er kun detaljer, der bliver anderledes. Fotos: Torben Arent

Det er også en bil med meget mere kant og klart SUV-look. Ganske tæt op ad GLK fra 2008.

Se mere: Mercedes vælger blød linje med ny SUV

GLB bliver den direkte konkurrent til BMW X1, Volvo XC 40 og Audi Q3, som Mercedes-Benz hidtil har savnet.

Koncept nu, færdig form snart

Første kik på den nye GLB får vi på biludstillingen i Shanghai, Kina. Her står bilen i form af Concept GLB, en meget virkelighedstro forløber.

For at understrege den pointe viser Mercedes-Benz nyheden pyntet med store offroad-dæk, lygter over forruden og tagboks.

GLB er en udvidelse af Mercedes-programmet.
GLB er en udvidelse af Mercedes-programmet. Konceptudgaven har bl.a. lygter på taget.

Bilen måler 4,63 cm i længden, næsten 20 cm mere end dagens GLA og blot en smule mindre end GLC. Akselafstanden ligger med sine 2,83 meter fire cm mindre end GLC.

GLB har plads til 7

GLB er så stor, at der er plads til op til syv personer, men da Motor kikker ind i konceptbilen på standen i Shanghai, ser det ud som om, at voksne helst ikke vil sidde på tredje række i længere tid. Anden række kan dog justeres i længden, så det kan måske hjælpe lidt på det.

Trods sin statur og størrelse er GLB bygget på samme platform som A-klassen og vil derfor indeholde samme teknik inklusive motorer.

GLB har plads til 7.
Den nye GLK er næsten 20 cm længere end GLA. Desuden er den højere og mere kantet, så den kan have plads til op til syv personer.

Donor for elbilen EQB

Desuden ser det ud til, at GLB bliver donor for den elektriske EQB, som nu helt officielt er på vej.

Se flere nyheder fra Shanghai-udstillingen

Vi forventer at se den helt færdige bil på efterårets Frankfurt-udstilling, så introduktionen i Europa kan ske sidst på året.

Selv om Mercedes-Benz er på vej med en ’rigtig’ SUV, er der stadig en fremtid for GLA. Den nuværende model er seks år gammel, men i første halvdel af 2020 skulle en helt ny GLA være klar.