Tesla dropper luksusbutik

Tesla i Danmark har lukket sin prestigeforretning i midten af København. I stedet må kunderne se på ny bil i Hillerød. Samtidig tilføjes et serviceværksted i Jylland.

Teslas nu lukkede udstillingslokale midt i København.
Nyt om biler

Da Tesla Motors rullede sit forhandlernet ud over verden, kunne det ikke blive fint nok.

Butikkerne skulle ikke ligge i de kvarterer uden for byerne, hvor bilforhandlere og -værksteder typisk klummer sig sammen.

Tesla ville ses på mondæne adresser sammen med luksusmærker.

Tesla ville ses på mondæne adresser sammen med luksusmærker som Apple, Bang & Olufsen, dyre tøjmærker m.m. Det var en global strategi.

Derfor åbnede Tesla sit første danske udstillingslokale i Bredgade i det centrale København, tæt på Kongens Nytorv.

Se mere: Tesla Model 3 - sedan med fart på

Farvel til København

Men det er slut nu. Også som del af en global beslutning om at have færre og mere ydmyge beliggenheder er udstillingslokalet midt i København lukket.

Tesla har i adskillige år haft udstillingslokale midt i København, tæt på Kongens Nytorv og Amalienborg.
Tesla har i adskillige år haft udstillingslokale midt i København, tæt på Kongens Nytorv og Amalienborg. Det er slut nu. I stedet må kunderne se på ny bil i et erhvervsområde i Hillerød.

I stedet må kommende kunder køre til Hillerød, hvor Tesla har overtaget en tidligere Opel-forretning.

Det har så den fordel, at bilerne inden længe kan serviceres samme sted, som butikken ligger. Desuden er prøvekørsler blevet nemmere. Teslas servicecenter på Amager fortsætter.

Se mere: Tesla S - den amerikanske strøm

Tesla-service i Vejle

Som en del af ændringerne åbner Tesla desuden nu et servicecenter i Vejle. I forvejen er mærket tilstede i et erhvervsområde i Aarhus.

Derudover har Tesla seks servicevogne, der tager sig af knap 40 procent af serviceopgaverne på de danske Teslaer. Dem er der nu 6.000 af.

FDMs slutseddel til bilkøb