Teslas hårdtslående pickup

Cybertruck er Teslas næste projekt - en kæmpestor pickup med stor rækkevidde og enorm trækvægt. Den sekspersonres bil er for stor til almindelige danske parkeringspladser.

Tesla Cybertruck har nærmest stealth-formgivning.
Nyt om biler

Det er noget af et stilskifte i design, Tesla lægger for dagen med ’Cybertruck’, en næsten seks meter lang pickup. Bilens ekstreme, kantede design står i skarp modsætning til de øvrige modellers særdeles afrunde former.

Designet skyldes, at bilen er bygget af tre mm tykke plader af rustfrit stål.

Designet skyldes, at bilen er bygget af tre mm tykke plader af rustfrit stål, et materiale der næsten ikke kan formes.

Se mere: Amerikansk elbil bliver årets danske bil

Tesla Cybertruck har et ekstremt kileformet design.
Tesla Cybertruck har et ekstremt kileformet design. Bilen her ser ikke helt færdig ud, men der skulle ikke blive justeret meget til den serieproducerede model. Fotos: Tesla

Selv om designet er alvorligt ment, virker den fremviste bil stadig som en lidt ufærdig prototype.

Men pickuppen er tilsyneladende ikke langt borte. Angiveligt vil den gå i produktion i slutningen af 2021, men hvornår den måtte komme til Europa er der ikke noget konkret om.

Med sin snarlige entré i eldrevne pickuppers verden betræder Tesla ganske jomfruelig jord. Men Tesla skal konkurrere mod en anden amerikansk producent, Rivian, der har støtte fra Ford.

Ladet udgør med to meters kun en tredjedel af bilens samlede længde på næsten seks meter.
Ladet udgør med to meters kun en tredjedel af bilens samlede længde på næsten seks meter. Tesla har både vist et elegant jalousilåg og en indbygget rampe til at få små køretøjer op og ned ad.  

Må trække over seks ton

Cybertruck vil blive tilbudt med rækkevidder mellem 400 og 800 km. Desuden bliver der valg mellem én, to og tre motorer.

Versionen med tre motorer skulle få en trækevne på op til ca. 6.300 kg.

Hvad monsterbilen vejer, siger Tesla ikke noget om, men bilens specifikationer indikerer en enorn egenvægt.

Kan bestilles i Danmark

Selv om bilens type og størrelse gør den til et udpræget amerikansk fænomen, er det muligt at forhåndsreservere bilen på Teslas danske hjemmeside.

Køb af elbil - se FDMs råd

De amerikanske priser er meddelt: hhv. 40.000, 50.000 og 70.000 dollar for de de tre motorvarianter. Dertil kommer ekstraudstyr. Direkte omregnet svarer det til 275.000-475.000 kr. med dagens dollarkurs.

Mens Tesla nu slår på tromme for pickuppen, har der længe været stille om den lovede sportsvogn, Tesla Roadster. Den skulle ellers blive til virkelighed i 2020.

Se mere: Ekstrem sportsvogn skal holde fart i Tesla

Der er i bedste amerikaner-stil plads til tre på både første og anden række.
Der er i bedste amerikaner-stil plads til tre på både første og anden række.