Alfa ser i bakspejlet med 540 hestekræfter

Den iltre italiener drømmer sig tilbage til fordums tider ved at lancere en særlig hidsig udgave af Giulia. 540 hk kan den hurtige Alfa Romeo bryste sig af – og en 0-100-tid på 3,6 sekunder.

Alfa Romeos særlige GTA-udgave af Giulia.
Nyt om biler

Der var ikke meget visionært over Alfa Romeos største forårsnyhed, som skulle have været vist på Genève-udstillingen i marts. Tværtimod.

Alfa Romeo, som stadig mangler at lancere nogen for form elektrificering, markerede i stedet sit 110 års jubilæum ved at skue bagud.

Det sker ved at hylde klassiske dyder. Alfa Romeo præsenterer en Giulia GTA, der er inspireret af den oprindelige Giulia GTA fra 1965. Forkortelsen står for Gran Turismo Alleggerita, der betyder ‘lettet’ og refererer til vægten, der blev reduceret på den oprindelige Giulia GTA.

Test: Alfa Romeo Stelvio - det italienske monster

Alfa Romeo Giulia GTA er en hyldest til en model af samme navn fra 1965.
Alfa Romeo Giulia GTA er en hyldest til en model af samme navn fra 1965. Konceptet er det samme som den gang: reduceret vægt og øget motoreffekt.

Motoren er fra den i forvejen hurtige Quadrifoglio, en 2,9 liters, som er skruet op til 540 hk, mens der er skrallet 100 kg af vægten.

En GTAm-variant er endnu lettere, blot 1.520 kg. Denne udgave klarer 0-100 km/t. på 3,6 sekunder.

Ny bil? Spørg FDM

Begge varianter bygges tilsammen i 500 eksemplarer.

Kabinen i den særlige GTAm-udgave har fået hele armen med ekstra lette materialer og racerbil-seler.
Kabinen i den særlige GTAm-udgave har fået hele armen med ekstra lette materialer og racerbil-seler.

Selv om Alfa Romeo dermed hylder de klassiske benzindyder i ekstrem grad, er der fornyelse på vej fra det italienske mærke.

Alfa viste i foråret 2019 SUV’en Tonale i form af en konceptbil og som plugin-hybrid. Men det tager åbenbart lang tid at få den produktionsklar. Det sker formentlig først i 2021.

Se mere: Alfa vågner: klar med SUV og strøm