Lille Hyundai får bedre sikkerhed

Hyundai i20 er på trapperne i en helt ny generation. Godt nyt er, at sikkerhedsudstyret nu bliver i orden. Minibilen træder også helt ind i skærmalderen og får for første gang hybridteknik.

Hyundai i20 i den helt nye generation, som er klar sidst i 2020.
Nyt om biler

Det har haltet med at få moderne sikkerhedsudstyr i Hyundais minibil i20, men med næste generation ser alt ud til at blive godt. I hvert får bilen nu nødbremse, adaptiv fartpilot og eCall.

Hyundai siger ikke, hvor avanceret nødbremsen bliver, men hvis den kan det samme som den faceliftede i30, er det fint. Den kan nu klare både fodgængere og cyklister.

Næste generation Hyundai i20 er vokset lidt i bredde og akselafstand.
Næste generation Hyundai i20 er vokset lidt i akselafstand og bredde, men er blevet lavere.

2 x 10,25 tommer

Den nye i20 bliver også mere digital med 10,25 tommer skærm både som instrumenthus og i midterkonsollen. Minibilen kan fås med Bluelink, så man kan holde øje med bilen på afstand.

Ny bil? Spørg FDM

Det ser ud til, at denne tjeneste er ved at være klar i Danmark.

10,25 tommer trykskærm i midten og 10,25 tommer digitalt instrumenthus kan den næste Hyundai i20 byde på.
10,25 tommer trykskærm i midten og 10,25 tommer digitalt instrumenthus kan den næste Hyundai i20 byde på. Gearvælgeren til automatgearet er stadig af den gammeldags kabel-type.

Bedre plads

Tredje generation er vokset lidt, bl.a. tre cm i bredden og én cm i akselafstand, mens højden er reduceret et par cm. Bagagerummet er øget en smule - fra 326 til 351 liter.

Motorprogrammet vil bl.a. omfatte en mildhybrid-udgave. Det er 1.0-motoren, der får tilsat 48-volt teknik. En højtydende N-version er desuden under udvikling.

Se mere: Toyota Yaris: Grøn og sportslig minibil

Den næste Hyundai i20s design er 'inspireret' af Hyundais nye designsprog ’Sensuous Sportiness’, som er med til at give bilen et markant design.
Den næste Hyundai i20s design er 'inspireret' af Hyundais nye designsprog ’Sensuous Sportiness’, som er med til at give bilen et markant design.

Kommer sidst på året

Den almindelige i20 er klar sidst på året.

Dermed føjer den sig til flere andre nye asiatiske minibiler i år: Honda Jazz kommer i en ny generation til foråret, Toyota Yaris følger efter på den anden side af sommerferien, og her i marts har Mazda 2 fået en gennemgribende opdatering.

Se mere: Nyt liv til køreglad japaner

Opdateret 25. marts