Populær Audi får nye ringe

A3 er den mest solgte Audi-model i Danmark. Nu kommer den i en ny generation, der er opdateret med mere sikkerhed, teknik og komfort. Priserne begynder ved 300.000 kr.

Audi A3 Sportback er en femdørs hatchback på størrelse med VW Golf.
Nyt om biler

De udvendige mål er fastholdt, og den nye Audi A3 er derfor ikke blevet større end forgængeren. Men til gengæld er al teknik helt fornyet, og det bringer A3 ind i en ny tidsalder.

Udvendigt er det de nye LED-forlygter og den store Audi-grill, der lettest afslører den nye udgave, og indvendigt er instrumentbordet nu udformet med digitalt instrumenthus, en stor midterskærm og linjer, der er kraftigt inspireret af søstermærket Lamborghini.

Genanvendte materialer

Sæderne kommer i to udformninger, hvor topudgaven S Line har sin egen stil med et ret sportsligt snit. Grundudgaverne er nu heller ikke helt fri for et sportsligt præg, men i et forsøg på at gøre bilen mere grøn, er materialet til disse sæder i stort omfang skabt af plast fra genbrugte plastflasker.

Audi A3 Sportback kommer dels i denne femdørs udgave, dels som firedørs sedan.
Audi A3 Sportback kommer dels i denne femdørs udgave, dels som firedørs sedan. Stationcar og cabriolet er ikke på programmet.

Materialekvaliteten har i det hele taget fået et gevaldigt løft, oplyser Audi. Motor har endnu kun set bilen på afstand, da bilpræsentationer i øjeblikket er indstillet på grund af Covid-19.

Se mere: Audi A3 for 4. gang

Tre motorer

Motorprogrammet er i første omgang ret overskueligt i form af en trecylindret 1.0-benzinmotor med 115 hk, en 1.5-benzinmotor med 150 hk samt en toliters dieselmotor med ligeledes 150 hk. Senere kommer mere kraftige versioner.

Alle motorerne fås i versioner med automatgear i form af en dobbeltkoblingsgearet S-tronic. Det betjenes nu via en lille gearvælger af den elektroniske type, hvor man blot vipper gearvælgeren frem eller tilbage.

Teknikken er identisk med den, der findes i VW Golf. Merprisen for automatgear er 25.000 kr.

Fortil kendes den nye udgave på de kantede forlygter og den store grill mellem lygterne.
Fortil kendes den nye udgave af A3 på de kantede forlygter og den store grill mellem lygterne.

Tre udstyrsniveauer

Alle udgaver af den nye Audi A3 kommer som standard med et flot udstyrsniveau, der udover de omtalte digitale displays også omfatter adaptiv fartpilot, trådløs opladning af telefon, DAB-radio og klimaanlæg.

For 25.000 kroner ekstra kan man opgradere med en udstyrspakke, der indeholder matrix-forlygter, nøglefri betjening, panoramaglastag og flere andre detaljer.

Der er tre udstyrslinjer i form af Attitude, Prestige og S Line.

Ny bil? Spørg FDM

Instrumentbordet er med digitalt instrumenthus og en stor skærm til højre for rattet. Gearvælgeren er nu ’shift-by-wire’ som blot skubbes frem eller tilbage, når man skal køre.
Instrumentbordet er med digitalt instrumenthus og en stor skærm til højre for rattet. Gearvælgeren er nu ’shift-by-wire’, som blot skubbes frem eller tilbage, når man skal køre.

Priser fra 300.000 kr.

Billigste Audi A3 bliver en 30 TFSI Attitude med 115 hk og manuelt gear til 300.000 kroner. Merprisen til Prestige er 10.000 kroner, og forskellen er primært større hjul og nogle designændringer ved fronten.

Den mest populære udgave ventes at blive 35 TFSI S-tronic Prestige til 365.000 kr. Den har 150 hk-benzinmotor og automatgear. Dyreste udgave er 35 TDI S-tronic i S Line-udstyr til 405.000 kr.

Se mere: Lille Audi i ny udgave møder modstand

En firedørs sedan dukker op kort efter denne femdørs Sportback og koster 10.000 kroner ekstra. Der er ikke planer om en stationcar, ej heller en cabriolet.

Audi A3 kan bestilles nu, og de første versioner er klar hen over sommeren, let forsinket på grund af lukning af fabrikken som følge af Corona.